Sivas'ta kar yağışı /   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-07-2011 (15:56)   Son Mesaj: 03-07-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 782  

    03-07-2011

    Sivas'ta kar yağışı /

    Sivas'ta kar yağışı /


    Sivas'a uzun bir aradan sonra bu sabah yeniden kar yağmaya başladı. Yükseklerde etkili olan kar nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehirler arası yollarda ise ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

    Sivas"ta son bir haftadır mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının mevsim normallerine inmesiyle birlikte kar yağışı başladı.
    Kar kalınlığı kısa sürede 4 santimetreyi buldu. Aniden bastıran ve aralıklarla devam eden kar nedeniyle şehir içinde araç ve yaya trafiğinde zorluk yaşanıyor.

    Her tarafı beyaza bürüyen kar ayrıca kartpostallık görüntüler oluşturdu. Birçok tarihi eserin bulunduğu kent merkezinde vatandaşlar kar yağışı altına hatıra fotoğrafı çektiriyor.

    Aralıklarla devam eden kar nedeniyle şehirlerarası yollarda ve köy yollarında da ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Karın etkili olduğu Sivas -; Erzincan karayolu Kızıldağ geçidinde sürgüne bağlı olarak ulaşım güçlükle yapılabiliyor.

    Kızıldağ geçidinde yola zincirsiz çıkan araçların kayması nedeniyle zaman zaman yol trafiğe kapanıyor. Sivas merkez ve 16 ilçeye bağlı bazı köy yolları da ulaşıma kapandı.

    Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ana kadar 10 köyün merkezlerle bağlantısının kesildiği duyuruldu.

    Ayrıca kar yağışına bağlı olarak enerji nakil hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle de 97 köyün telefon bağlantısı kesilirken, 30 köye de elektrik verilemediği belirtildi.

    Sivas'ta kar yağışı /

    Sivas'ta kar yağışı /

    Sivas'ta kar yağışı /

    Sivas'ta kar yağışı /

    Sivas'ta kar yağışı /





    Sivas'ta kar yağışı / Yorumları