'Kadınlar demokrasinin sigortasıdır'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-07-2011 (15:34)   Son Mesaj: 03-07-2011 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 443  

    03-07-2011

    'Kadınlar demokrasinin sigortasıdır'

    'Kadınlar demokrasinin sigortasıdır'


    DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Ülkemizde demokrasinin kökleşmesi için kadınların gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır” dedi.

    Türker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, kadınların demokrasinin 'sigortası' olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
    "Yaşamın her alanında olduğu gibi, ülkemizde demokrasinin kökleşmesi, yerleşmesi ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde geliştirilerek aktarılabilmesi için kadınların gücüne, her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Ülkemizde kadınlar, Cumhuriyet"in emekçileri, sosyal yaşamın ve ekonomik kalkınmanın en önemli dinamiğidir. Ülkemizin çağdaş günlere ulaşması için önemli görevler üstlenmiş olan Türk kadını, bileğinin gücüyle ve yüreğiyle hak ettiği saygıdeğer konumu, gerek iş dünyasında gerekse siyasal yaşamımızda da somut bir şekilde elde edebilmelidir. Atatürk"ün Türk kadınına verdiği değer özenle sürdürülmeli ve yaşamın her alanında eşitlik, özgürlük, temsilde adalet mutlaka sağlanmalıdır. Toplumların çağdaşlık düzeyi, kadınların ülke yönetiminde ve iş yaşamında edindiği kariyerlerle de kendini belli eder. Bu nedenle kadınlara seçme hakkı kadar seçilme hakkını da somut bir şekilde dengelemek gereklidir. Bir ülkede haklarda sağlanan eşitlik, beraberinde kalkınmayı, huzurlu yaşamı ve hakça düzeni getirecektir. DSP olarak her zaman kadınlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyor, bu anlamlı günü kutluyor ve yaşamımızın her alanında yer alan kadınlarımıza esenlikler diliyorum."




    'Kadınlar demokrasinin sigortasıdır' Yorumları