Konferans sırasında Başbakan aradı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-05-2011 (15:34)   Son Mesaj: 03-05-2011 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 604  

    03-05-2011

    Konferans sırasında Başbakan aradı

    Konferans sırasında Başbakan aradı


    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya'yı konferans verdiği sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cep telefonu ile aradı.

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya'yı konferans vermek üzere Rize'de düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. İyimaya'nın korferansı zaman zaman dış etkenlerden dolayı kesintiye uğradı. Konferansın başından sonuna kadar cep telefonları hiç susmadı. Bir ara İyimaya, bir cep telefonunun çalması üzerine ne söyleyeceğini unutarak duraksadı. AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar sözü alarak yapılanın saygısızlık olduğunu dile getirip cep telefonu ile konuşmaya devam eden bir kişiyi ikaz etti.
    Konferans ilerleyen bölümlerinde bu kez AK Parti Rize eski İl Başkanı Hasan Karal'ın cep telefonuna gelen bir çağrı ile kesildi. Arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı ve İyimaya ile görüşmek istediğini söylüyordu. Telefonu alan İyimaya sahnenin arkasına geçerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra konuşmasına davam etti. İyimaya konuşmasının kalan kısmında dinleyenlere Başbakan'ın selamını ileterek, "Başbakanımızın hepinize ayrı ayrı selamları var. Muhabbet ve iyilik dilekleri var" dedi.

    İyimaya konuşmasında vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı 'Hocamız' olarak nitelendirerek, "Militan demokrasimizi çoğulculuk damarı ile tanıştıran büyük bir siyaset adamıydı. Kendisini millete ve davasına hizmete adadı. Son nefesine kadar sabırla, azimle mücadelesini sürürdü. Geçtiğimiz günlerde hakkın rahmetine kavuştu.

    Erbakan Hocamız. Allah gani gani rahmet eylesin. Allah nur içinde yatırsın. Kabrini cennet bahçelerinden bahçe kılsın. O olmasıydı Türkiye çoğulculuğu, modern Türkiye'nin değerleri ile devleti buluşturan ortamının şu anda olduğu noktada bulunması mümkün değildi. O büyük insanın yetiştirdiği talebeleri asrın idrakini doğru okuyarak, zamanın icap ve gereklerine kulak asarak, yeniden yorumlayarak bugün Türkiye'de millet ile devlet arasındaki yabancılaşmayı ortadan kaldırmayı amaçlayan, millet ile devleti birleştirme sevdasını kendine dava edinen bir siyasi misyonu ortaya çıkardı" diye konuştu.

    İyimaya, yaptıkları reformlar ile demokratikleşme yolunda önemli mesafeler kaydettiklerini vurgulayarak, AK Parti iktidarının ilk günlerinde bazı güçlerin yasamaya müdahale ettiğini belirtti. İyimaya konuyla ilgili bir detayı ilk kez Rize'de açıkladığını vurgulayarak, "Bir karar alıyorduk. Genel Kurul'a bir idare geliyordu. Kabul edilmiyordu. İlk defa başbakanımın şehrinde açıklıyorum. 76. maddeye göre ideolojik suçlar bir kişinin milletvekili seçilmesini engelliyordu. Bunu kaldırdık.

    Benim hatırlatmam ile onu kaldırdık. Recep Tayyip Erdoğan bir maddeden dolayı milletvekili seçilemiyordu. O gün gizli bir irade vardı. Tabi Başbakanımız o zaman milletvekili değil. Olması da mümkün değil. Bir gizli irade 76. maddenin kaldırılmasını önledi. 'Uluslararası anlaşmaların iç hukukla çakışması halinde uluslararası anlaşmalar etkindir' dedik o da önlendi. Böyle maddeler önlendi. Nedeni şu: 1960 yılından sonraki seçkin devlet modeli demokrasi içerisinde vesayet modeliydi" ifadelerini kullandı.






    Konferans sırasında Başbakan aradı Yorumları