Kızının nikahsız yaşadığı kişiyi öldürdü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (16:08)   Son Mesaj: 03-03-2011 (16:08)    Cevap: 0    Gösterim: 628  

03-03-2011

Kızının nikahsız yaşadığı kişiyi öldürdü

Kızının nikahsız yaşadığı kişiyi öldürdü

Adana'da, kızının resmi nikahsız yaşadığı kişiyi bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan baba ve olaya karıştığı öne sürülen oğlu 13 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, sanık babanın aynı olayla ilgili tutuksuz yargılanan 2 oğlunun ise beraatine karar verdi.
    Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar Serhan Gümüş ve oğlu İlhan Gümüş ile müşteki Şükrü Alper hazır bulundu. Yaşları küçük olan tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Haksız tahrik sonucu adam öldürdüğü iddiasıyla hakkında 18 yıla kadar hapis cezası istenen ve polisteki ifadesinde kızının birlikte yaşadığı Zeyni Alper'i kendisinin öldürdüğünü söyleyen ancak duruşmada ifade değiştiren Serhan Gümüş, suçsuz olduğunu öne sürdü.

Sanık Gümüş, Zeyni Alper'i oğlu İlhan Gümüş'ün öldürdüğünü öne sürerek, ''Ölen kişi kızıma sürekli şiddet uyguluyordu, kızım da kaçıp eve geliyordu. Ben de kızımı tekrar evine gönderiyordum. Ölen kişi olay gecesi kızım yanımıza geldiği için evimize geldi. Kapıyı kırıp içeri girdi. Yatıştırmaya çalıştım, küfürler edince oğlum İlhan kafasına taş fırlattı. Ondan sonra ne olduğunu bilmiyorum'' dedi.

Babası gibi 18 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan İlhan Gümüş de olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Olaydan sonra babasının suçu üstlendiğini belirten Gümüş, ''Ölen kişi evimize zorla girip elindeki bıçağı anneme salladı. Annemin kolu kesildi. Yerdeki taşı alıp kafasına attım, sersemledi. Bana yumruk savuruyor, bıçağı sallıyordu. Elinden bıçağı alıp salladım, sırtına geldi. Vicdan azabı çektiğim için suçumu itiraf ettim. Çok pişmanım, amacım öldürmek değildi'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, yapılan duruşma sonunda müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar Serhan Gümüş ve oğlu İlhan Gümüş'ü tahrik maddesi indiriminden yararlandırıp duruşmalardaki iyi hallerini de göz önünde bulundurarak 13 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırılmalarına, tutuksuz sanıkların da beraatlerine karar verdi.

-TANIK İFADESİ-

Duruşmada tanık olarak dinlenen, Zeyni Alper ile birlikte yaşayan Süner Gümüş de ifadesinde şunları söylemişti:

''Zeyni Alper alkol ve uyuşturucu kullanıyor ve aynı zamanda kumar oynuyordu. Bana da devamlı şiddet uyguluyordu. Sığınmak için babamın evine gittiğimde, babam her defasında beni eve göndermişti. Olay günü kıyafetlerini ütülemediğim için tartıştık. Evde ütü yoktu. Bu tür şeylerle tartışıp bana şiddet uyguluyordu.''

Sanıklar hakkında, 17 Şubat 2010'da Zeyni Alper'in başına taşla vurulup sırtından bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili dava açılmıştı.

Kızının nikahsız yaşadığı kişiyi öldürdü Yorumları