Tv8’de Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent’ten programına bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin konuk oldu.
Tekin, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu.
"Bütün ortaklıklar bozulur, suç ortaklığı bozulmaz!"
28 Şubat"ın yıldönümüyle ilgili açıklamalarda bulunan Tekin şu sözleri kaydetti:
"28 Şubat milletin iradesine yapılan bir darbedir. İktidar darbecilere hesap soracağım diyor, 28 şubatla neden hesaplaşmadılar? İş ortakları mıydı da onlardan hesap sorulmadı? Bugün olasılıklar üzerine olan bir Ergenekon hesaplaşması var. 28 Şubat deyince de iddia olmayan fiili bir durum var. Hayali bir şeyle hesaplaşacağına bundan hesap sorsana. 27 Nisan muhtırasını verenler de ortada. AKP"lilere söylüyorum, olmuştan değil olasılıktan hesap soruyorsunuz. Bütün ortaklıklar bozulur, suç ortaklığı bozulmaz. Bugünkü iktidarı organize eden 28 Şubat"tır."
"CHP kadar başınıza taş düşsün!"
CHP"nin darbecilerle işbirliği yapma iddialarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
"Sayın Başbakan"ın alışılagelmiş tarzıdır. CHP 40-43 yıldır iktidarda değil. Başbakan"ın dönemine bakınca 12 Eylül dahil hep kendileri iktidardı. Bütün bu süreçte AKP var; fakat günahkar olan CHP. CHP kadar başlarına taş düşsün. 12 Eylül"ün en büyük mağduru CHP"dir. CHP kadrolarının tamamı gözaltına alınmıştır. Atatürkçülük adına Atatürk"ün partisi kapatılmıştır."
"Başbakan"ın Almanya"da anlattığı Türkiye"yi merak ediyorum"
Gürsel Tekin: "Başbakan"ı Almanya"da izledim. Öyle bir Türkiye profili çizdi ki her şey güllük gülistanlık. İşsizlik, yolsuzluk, yoksulluk yok. Ekonomisi gelişmiş bir ülkenin 13 milyon yoksulu olur mu? Ekonomi böyle giderse 20 milyonlara dayanır. Tarım, çiftçilik zaten bitti. İşsizlik anlatılacak gibi değil. 80 öncesi sendika işçilerilerinin sayısı 3 milyondu, şu an 600 bin. İleri demokrasiye bakın. 8 aydır 50.000 işçiyi ilgilendiren bir karar çıkmaz mı, ey Anayasa Mahkemesi Başkanı! CHP"yle uğraşacağına bunlara bak. Başbakan"ın Almanya"da anlattığı Türkiye nerede diye merak ediyorum." dedi.
"Başbakan arabada kilitli kaldı, bir şey dedik mi?"
Kılıçdaroğlu"nun yürüyen merdivenlerin tersinden inmesinin herkesin başına gelebilecek bir olay olduğunu söyledi ve ekledi:
"Attan da düşülebilir, ters merdivene de binilebilir. İnsanız, hepimizin başına gelebilir. Başbakan arabada kilitli kaldı, balyozlarla kırarak açtılar, bir şey dedik mi? Geçmiş olsun dedik, acil şifalar diledik. CHP"liler yanlış uçağa bindiler, günlerce haber oldu. Ne kadar ayıp bir şey. Medyacılar hiç uçağa binmediler mi?
Sizi bir otobüse bindirirler, götürürler. Oradaki çocuk kapı numaralarını şaşırmış, sonra doğru uçağa geçilmiş. CHP"yi itibarsızlaştırmak için kampanya başlatmışlar bunu görüyorum. Bizim dönemimizde yandaş iş adamı, medya olmayacak.
Rantçıların uykuları kaçacak. Bunlar Libya"yı tartışıyor CHP"ye bağlıyor, depremi CHP"ye bağlıyor, 40 yıldır CHP iktidar değil 30 yıldır bunlar iktidar, darbeyi CHP"ye bağlıyorlar. Bu korku size yeter. Erbakan"ın ölümünü de CHP"ye bağlarlar. Kimse büyük konuşmasın, bir gün başına aynı şey gelebilir. Bu tarz şeyler siyasi malzeme mi olmalı?"
"Sabah dört, beş baskınları 12 Eylül mantığıdır"
Tekin, Soner Yalçın"ın tutuklanmasıyla alakalı:
"Soner Yalçın olur, başkası olur, hukuksuz bir durum varsa elbette hesap verilmesi gerekir. Sabah dört beş baskınları 12 Eylül mantığıdır, hala da devam etmektedir. Sonuçta gazeteci, bir yere gitmiyor. Herkesi korkutabilirsiniz ama CHP"yi nasıl korkutacaksını?" diye konuştu.