Binali Yıldırım açılışlara yetişemiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2011 (20:38)   Son Mesaj: 02-25-2011 (20:38)    Cevap: 0    Gösterim: 661  

    02-25-2011

    Binali Yıldırım açılışlara yetişemiyor

    Binali Yıldırım açılışlara yetişemiyor


    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Açılışı yapılacak işler o kadar çoğaldı ki bunların hepsine yetişmemiz mümkün değil'' dedi.
    Yıldırım İstanbul- İzmir otoyolunun ayrıntılarını verdi.


    Bakan Yıldırım, Balıkesir-Edremit karayolunun Karagedik mevkisinde düzenlenen, Balıkesir-Bandırma bölünmüş yolunun açılışı ve Balıkesir-Havran bölünmüş yolunun temel atma töreninde, Türkiye'nin son 8 yılda ulaşım alanında büyük atılımları gerçekleştirdiğini söyledi.
    Balıkesir'de bugün üçüncü programa katıldığını, buradan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi ile Çanakkale'deki açılış törenlerine gideceğini dile getiren Yıldırım, ''Açılışı yapılacak işler o kadar çoğaldı ki, bunların hepsine yetişmemiz mümkün değil. Başbakanımız da zaten açılışları 100'er 200'er yapmaya başladı'' diye konuştu.

    Yıldırım, bu hizmetlerin, insanların rahatı ve hayatını kolaylaştırması, yollarda zaman kaybının önlenmesi ve trafik emniyetinin sağlanması için yapıldığına değinerek, Balıkesir-İzmir, Balıkesir-Susurluk-Bandırma-Bursa karayolunun süratle yapılarak hizmete açıldığını belirtti.

    Balıkesir'e 2 yıl önce geldiğinde ulaşım noktasında şikayetler aldığını dile getiren Binali Yıldırım, bu nedenle kente özel bir önem verdiklerini bildirdi.

    -''MEDENİYET YOLDADIR DEDİK, YOLLARA DÜŞTÜK''-

    Yıldırım, Balıkesir'in, Ege ve Marmara denizlerine açılan, turizm, tarım ve ticaret bakımından önemli bir il olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

    ''Balıkesir 100 bini yabancı, 2 milyondan fazla turisti olan bir ilimiz. Bu yeterli mi? Yetmez. Çok daha fazlasının olması lazım. Balıkesir'in buna kabiliyeti, potansiyeli var. Ancak buralara insanların gelmesi için yollarının güzelce yapılması lazım. Havaalanı bağlantısının olması, demiryollarının, limanlarının geliştirilmesi lazım. Onun için biz, 'medeniyet yolladır' dedik, yollara düştük. Yolların yapımına süratle devam ediyoruz. 'Türkiye'de 15 bin kilometre bölünmüş yol yapacağız' dedik, herkes tebessüm etti. 79 yılda 6 bin 100; son 8 yılda 14 bin kilometre yol yapıp hizmete soktuk. İşte fark bu, işte hizmetin adı bu.''

    Balıkesir'de yapılan bölünmüş yol miktarının 3,5 kat arttığına işaret eden Yıldırım, ''Çile yolu'' olarak nitelendirilen Balıkesir-Havran karayolunun ise yapımına başlandığını söyledi.

    Yıldırım, yüklenici firmanın yolun zamanından önce bitirileceği yönünde söz verdiğini belirterek, ''Balıkesirliler adına biraz daha önceye alırsa memnun oluruz. Bunun için elinden gelen gayreti göstermesini bekliyoruz. Koca Seyit'in torunları, bu yolun yapılmasını çok bekledi. Daha fazla bekletmeleyim onları'' diye konuştu.

    Edremit Körfez Havaalanı'nın açılışında söz verdikleri terminal binasının ihale aşamasına geldiğini dile getiren Yıldırım, demiryolları lojistik köy ihalesinin yapıldığını, batı çevre yolunun ise Haziran 2011'e kadar bitirilerek hizmete açılacağını kaydetti.

    -İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU-

    Yıldırım, İstanbul-İzmir otoyolu projesinin Balıkesir'den geçtiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

    ''1-2 yıl sonra otoyolları da göreceksiniz. Balıkesir, yolların birleştiği, kesiştiği bir vilayetimiz oluyor. Temelini Gebze'den attık. Pazar günü de İzmir'den başlayacak bölümün temelini atıyoruz. İki taraftan başlayıp inşallah 5 senede bitirip hizmete açacağız. Bu civarda yaşayan 30 milyon vatandaşımıza, 5 vilayetimize hizmet verecek, İzmir ile İstanbul arasını 3-3,5 saate indirecek büyük bir proje. Bu, Avrupa'da birinci, dünyada beşinci büyük proje, 11 katrilyon... Devletin kasasından da beş para çıkmadan yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştireceğimiz bir proje. Türkiye nereden nereye geldi? 70 cente muhtaç olan bir ülkeden şimdi Avrupa'nın en büyük projesini yapabilen bir Türkiye var. Nasıl oldu? Milletle oldu, sizlerle oldu. Sizlerin desteği, sizlerin arkamızda durmanızla bütün bu işlerin üstesinden geliyoruz ama, her şeyden önemlisi başımızda Türkiye sevdalısı, dünya lideri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Onun liderliğinde ülkemizin her türlü hizmetini, vatandaşımızın her türlü ihtiyacını gidermek için gece-gündüz çalışıyoruz, gayret ediyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.''

    Bakan Yıldırım, daha sonra,Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve Balıkesir milletvekilleri ile butonlara basarak Balıkesir-Havran bölünmüş yolunun temelini attı, Balıkesir-Bandırma bölünmüş yolunun açılışını gerçekleştirdi.




    Binali Yıldırım açılışlara yetişemiyor Yorumları