Askerleri dolandıran PTT memuruna hapis   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-24-2011 (18:06)   Son Mesaj: 02-24-2011 (18:06)    Cevap: 0    Gösterim: 652  

    02-24-2011

    Askerleri dolandıran PTT memuruna hapis

    Askerleri dolandıran PTT memuruna hapis


    Konya'nın Çumra ilçesinde uzun zamandır erlerin son maaşlarını zimmetine geçirdiği iddia edilen PTT memuru, yargılandığı mahkeme tarafından 6 yıl 7 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.


    Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde zimmete para geçirme ve resmi belgede sahtecilik yaparak erlerin 22 TL'lik maaşlarını dolandırmaktan yargılanan PTT memuru Mustafa T., avukatları ile birlikte son duruşmasına çıktı. Mahkeme heyeti, sanıkla ilgili tüm eksikliklerin giderildiğini belirterek, savcıdan esasa ilişken mütalaasını istedi.

    Savcı, mütalaasında sanığın askerden dönen erlerin almadığı son maaşları olan toplam 2 bin 206 TL 39 kuruşu zimmetine geçirdiğini ve bu nedenle zimmet ile resmi evrakta sahtecilik suçlarından cezalandırılmasını talep etti.
    Sanık avukatları ise, müvekkillerinin görevini kötüye kullandığını, bu olayın zimmet ve sahte evrak düzenlemeye girmediğini, üzerine geçirdiği parayı soruşturma kapsamında iade etmesi nedeniyle beraat kararı verilip tahliye edilmesini istedi.

    Son sözü sorulan sanık Mustafa T., "Kasada açık çıktığı için o paraları kullandım. Kesinlikle zimmet suçu işlemedim. 3,5 aydır tutukluyum, eşim rahatsızmış. Ben de çocukken felç geçirmiştim, bacağımdan özürlüyüm. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

    Mahkeme heyeti, sanığı basit zimmet suçu ve zimmetine geçirdiği paraları iade etmesinden dolayı 2 yıl 9 ay 10 gün, resmi evrakta sahtecilikten de 3 sene 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak, tahliyesine karar verdi. Dosyanın Yargıtay'a gidip gelmesinin uzun sürmesi ihtimaline karşı tahliye olan sanık Mustafa T., mahkeme heyetine teşekkür etti.

    Olay, 2010 yılında Konya PTT İl Müdürlüğü Çumra PTT Şubesi'nde çalışan bir memurun zimmetine para geçirdiği şüphesi ile araştırma başlatılmasıyla ortaya çıkmıştı. Araştırmada vatani görevlerini tamamlayan erlerin son maaşlarını PTT memuru Mustafa T.'nin çektiğini belirleyen yetkililer, durumu savcılığa bildirmişti.

    Cumhuriyet savcısının talimatıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Milli Savunma Bakanlığı'ndan gönderilen er maaşlarıyla ilgili 3 ay süren bir araştırma yapmıştı. Yapılan araştırmada 2009 ile 2010 yılları arasında Çumra'da vatani görevini yapan 200 askerin son maaşı olarak gönderilen 16 ile 22 lirayı zimmetine geçirdiği ortaya çıkan memur tutuklanmıştı.








    Askerleri dolandıran PTT memuruna hapis Yorumları