Yonca Evcimik Topbaş'la görüştü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-24-2011 (18:57)   Son Mesaj: 02-24-2011 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 669  

02-24-2011

Yonca Evcimik Topbaş'la görüştü

Yonca Evcimik Topbaş'la görüştü

Sanatçı Yonca Evcimik, hayvan hakları konusunda görüşlerini paylaşmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştü.

Saraçhane'deki başkanlık binasında, basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.
    Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir grup hayvan sever arasında gerçekleşen görüşmenin devamı olarak bir araya geldiklerini söyledi.

Topbaş, ''Bu işin gönüllüleri, sanatçıları ve belediyemizin içinde aktif olarak çalışan sorumlularıyla bir araya gelerek, İstanbul'da özellikle Türkiye'ye örnek olacak bir şekilde hayvan hakları, hayvanların korunması ve barınması ile onların bir canlı olarak hissedilmesi açısından birtakım çalışmalar yapılması için program yaptık'' diye konuştu.

İstanbul'luların yakında bu programı göreceklerini ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:

''Bu bir haktır, bir canlıdır. Bununla ilgili gereken çalışmalarda birlikte adım atacağız. Burada Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) var. Sanatçılar ciddi destek veriyor, iş adamları destek vereceğini söylüyor. İnanıyorum ki, ecdadımızın geçmişte hayvan haklarına karşı sevgi sempatileri, hatta vakıflar kurarak himaye etme duyguları bizde de vardır. Büyükşehir Belediyesi olarak biz bunu İstanbul'da başlatıp Türkiye genelinde de yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Çünkü aynı zamanda benim Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak da böyle bir sorumluluğum var. Başbakanımız da özellikle altını çizerek ifade ettiler. Böyle bir adımı atacağız. İnanıyorum ki, bundan sonra farklı olacak.''

Topbaş, günümüzde ''ekolojik kıyametten'' bahsedildiğini vurgulayarak, insanların yeryüzünde yalnız olmadığını ve diğer canlılarla birlikte doğal bir zincir oluşturduğunu söyledi.

Zincirdeki canlıların birer birer eksilmesinden dünya yaşamının etkileneceğini ifade eden Topbaş, ''Bu zincirin yaşatılması, devam ettirilmesi lazım. Tabi ki, burada bunu yaparken birileri farklı yaklaşabilir, ama biz insanlarda bir canlının hayatını hissederek o merhamet duygusunu hatırlatmak ve dili olmayan o canlıya yaklaşımını ona göre sağlayabilmesi için çaba göstermek istiyoruz. Yapmak istediğimiz bu'' şeklinde konuştu.

-YONCA EVCİMİK-

Yonca Evcimik de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kadir Topbaş'a kendilerini hiç bekletmeden kabul etmeleri dolayısıyla teşekkür etti.

Evcimik, görüşmelerde dikkatle dinlendiklerini belirterek, ''Ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yola çıkmak üzere de start verdiler bize. Biz, bugün itibariyle ekibimizle birlikte bu işi bir an önce harekete geçirmek için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Ben inanıyorum ki, bu anlamda her şey çok güzel olacak'' diye konuştu.

Konuyla ilgili hem Başbakan Erdoğan ile görüştükten sonra, hem de genel olarak bugüne kadar konuyla ilgili eleştirildiklerini aktaran Evcimik, şunları kaydetti:

''Bu eleştirilerin kimisi belki haklı, ama kimisi çok haksız eleştiri. Ön yargılı davranarak, inanmayarak haksızlık ediyorlar diye düşünüyorum. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde çalışmanın başlaması bu kişilere de gereken cevabı verecektir. Gerçekten çok ön yargılı bir yaklaşım var. Bunun böyle olmadığını hep birlikte ispat edeceğiz.''

Evcimik, ''Hayvan sevgisinin çocukluktan itibaren aşılanması için yakın bir gelecekte belediye belediye, belde belde dolaşıp o civardaki bütün okulları bu konuda bilinçlendirmek için çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi hazırladık'' dedi.

Topbaş'a ''Bunun da startını vereceğiz, değil mi başkanım?'' diye soran Evcimik, ''evet'' cevabı aldı.

Yonca Evcimik Topbaş'la görüştü Yorumları