Süheyl Batum'a 'kağıttan profösör' yakıştırması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-24-2011 (16:58)   Son Mesaj: 02-24-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 673  

02-24-2011

Süheyl Batum'a 'kağıttan profösör' yakıştırması

Türk silahlı Kuvvetlerini "kağıttan kaplan"a benzeterek darbeye teşvik eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'a bir tepki de Dünya Demokrasi Hareketi'nden geldi.

Dünya Demokrasi Hareketi Genel Başkanı Bayram Zilan tarafından yaptığı bir basın açıklaması'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'u TSK'yı askeri darbeye teşvik etmekle suçladı.
    Süheyl Batum'un sözlerinin TSK'ya hakaret olduğunu ifade eden Zilan, Anayasa Profesörlüğü" sıfatını kazanmış Batum'un darbe çığırtkanlığından dolayı "Anayasa Profesör"lüğünü "kâğıt"tan gördüklerini de sözlerine ekledi.

Dünya Demokrasi Hareketi Genel Başkanı Bayram Zilan'ın açıklaması şöyle:

''Her ne kadar Sayın Süheyl Batum her zaman olduğu gibi sözlerini çevirmeye çalışsa da, bu sözler Silahlı Kuvvetlerimize hakaretten başka bir anlam içermemektedir.

Batum; antiemperyalizmi kullanıp darbe çığırtkanlığı yaparak asla sahip olamayacakları iktidarı, eski günlerde olduğu gibi antidemokratik yollarla elde etmeye çalışmaktadır. Son zamanlarda hükümete karşı alternatif politikaların ve çözüm önerilerinin eksikliğinden olsa gerek, halkı direnişe çağırıp ülkemizi kaos ortamına sürüklemeye çalışan CHP yönetiminin; halktan umudu kestikten sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri"nden de umudunu kesmiş olması, halkımız adına, Demokrasi ve Özgürlüklerimiz adına son derece önemli ve sevindirici bir gelişmedir.

Bir şekilde "Anayasa Profesörlüğü" sıfatını kazanmış Sayın Batum, nasıl ki yetki alanından dışarıya çıkmadığı için Orduya "kâğıt" sıfatını uygun buluyorsa, biz de darbe çığırtkanlığından dolayı kendisinin "Anayasa Profesör"lüğünü "kâğıt"tan gördüğümüzü belirtmek istiyoruz. Ayrıca kendisine hediye edeceğimiz bu "kâğıttan cübbeyi" giymesini tavsiye ediyoruz.

Bütün siyasi Partilere sesleniyoruz: Eğer bu ülkede Akparti"yi geride bırakıp iktidar olmak istiyorsanız, bunun yolu Sandıktır, Millettir. Şayet Milletin tevvecühüne mazhar olmak istiyorsanız, bununda tek bir yolu var, O da Akparti"den daha Demokrat olmaktır. Türkiye Halkı "Akparti"den daha Demokrat bir Muhalefet Partisi" istemektedir. Şuan ki Muhalefet Partileri bunu beceremediği için görev bizim gibi Sivil Toplum Örgütlerine düşmektedir.

Son olarak, Darbe çağrısı yaptığı için Halkı "kâğıttan" gören Sayın Süheyl Batum"u, adında "Halk" ibaresi geçen partisinden istifa etmeye davet ediyoruz.'' dedi.

Süheyl Batum'a 'kağıttan profösör' yakıştırması Yorumları