Üskül: Olipiyatlar beni çok sevindirdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-24-2011 (13:38)   Son Mesaj: 02-24-2011 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

02-24-2011

Üskül: Olipiyatlar beni çok sevindirdi

Üskül: Olipiyatlar beni çok sevindirdi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, 2013 Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapma hakkını kazanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Üskül, yaptığı açıklamada, AK Parti'nin Türkiye'ye dünya çapında kazandırdığı itibarın her geçen gün yeni bir gelişmeyle kendini gösterdiğini belirterek, AK Parti iktidarında dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline gelen Türkiye'nin bir güven, istikrar ve demokrasi sembolü haline geldiğini vurguladı.
    Oylama sürecinin ve Akdeniz Oyunlarına talip olan rakip ülkelerin içinde bulunduğu koşulların bunu açıkça gösterdiğini belirten Üskül, Yunanistan, Libya ve İspanya arasında Türkiye'nin bir yıldız gibi parlayarak Mersin'e 2013 Akdeniz Oyunlarını düzenleme hakkını getirdiğini açıkladı.
    Üskül açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bu süreçte Sayın Başbakanımızın verdiği desteğin hayati bir rol oynadığını, bir Mersinli olarak şükranla belirtmem gerekir. Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi'nin talep ettiği mektup, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı ve komiteye iletildi.

Bu imza sonucunda 17. Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılabilmesi için tüm imkânların devlet tarafından sağlanacağına en üst seviyede garanti verildi. Bu süreçte katkısı bulunan başta Başbakanımız ve bakanlarımız olmak üzere herkese ve her kuruma en içten şükranlarımı sunuyorum."

Bu sonucun Mersin'e yapılması planlanan ve birçoğu başlayan projelerin de hızla bitirilmesini sağlayacağını belirten Üskül, "Dünyadaki en büyük yolcu uçaklarının bile iniş yapabileceği 5 milyon yolcu kapasiteli Uluslararası Çukurova Havaalanı Projemizle, 7 bin 600 yatak kapasiteli ve içinde golf tesisleriyle çeşitli yaşam alanları bulunan Tarsus Güney Sahil Turizm Projemizle, Taşucu-Boğsak Turizm Bölgemizle, yat limanlarımızla, yapımı hızla devam eden Mersin-Antalya Bölünmüş yolumuzla ilimizin turizm ve ulaşım altyapısı Akdeniz Oyunlarına kadar eksiksiz bir hale gelecektir" dedi.

Üskül: Olipiyatlar beni çok sevindirdi Yorumları