Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sağanak yağış ve fırtına, Didim'de de sağanak yaşamı olumsuz etkiliyor.
Kuşadası Liman Başkanlığı hızı saatte 60 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle balıkçı teknelerinin denize açılmalarına izin vermiyor. Sağanak yağışın Kadınlar Denizi Mahallesi'ndeki inşaat alanında toprak kaymasına yol açtığı bildirildi.
Kuşadası Belediyesinden yapılan açıklamada, toprak kaymasının meydana geldiği hafriyat alanında, zabıta ekiplerinin kontrol noktası oluşturduğu, İmar İşleri Müdürlüğüne bağlı uzmanlarla Bayındırlık İşleri ekiplerinin çevredeki yerleşim birimlerinin zarar görmemesi için önlem aldığı belirtildi.
Toprak kaymasının meydana geldiği alanın yakınındaki Işıkkent Sitesi'nin yöneticisi Ugur Dörtok, belediye ekiplerinin tedbir olarak yola muşamba serdiğini, geçen yıl da aynı bölgede toprak kayması olduğu için site sakinlerinin tedirginlik yaşadığını bildirdi.
-DİDİM-
Didim ilçesinde de yağış nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı. Şehir merkezinde su baskınları meydana gelirken, Adnan Menderes Bulvarı, Atatürk Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki ana arterlerde mazgalların kapanması sonucu oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı.
Didim Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçede son 5 saatte metrekareye düşen yağış miktarının 30 kilogram oldu.
Didim Belediyesi ekipleri, su baskınlarını önlemek için aralıksız çalışma yürütüyor.