Organlarını bağışlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fethi Bayraklı, 3 kişiye hayat verecek.
OMÜ'de ders verirken beyin kanaması geçiren ve tedavi altına alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Bayraklı'nın böbrekleri ve karaciğeri vasiyeti üzerine alındı.
Bayraklı'nın böbrekleri Samsun'da, karaciğeri ise Erzurum'da şifa bekleyen hastalara nakledilecek.
Böbreklerden birinin, 15 yıldır diyaliz hastası olan 48 yaşındaki Selahattin Şimşek'e nakledilmekte olduğu, diğer böbreğin nakli için organ bekleyen hastalar arasında en uygun alıcının belirlenmesine yönelik tahlillerin sürdüğü öğrenildi.
Bayraklı'nın karaciğeri uçakla Erzurum'a gönderildi.
-''YILLARDIR ÖĞRETTİĞİ İNSAN VE ÇEVRE SEVGİSİNİ ÖLDÜKTEN SONRA DA GÖSTERDİ''-
OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, AA muhabirine, çalışkan ve başarılı bir meslektaşlarını zamansız kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
Prof. Dr. Bayraklı'nın organlarını bağışlayarak 3 insana hayat verdiğini vurgulayan Şahinoğlu, ''Öğretim üyemiz kendi organlarıyla başkalarına da yaşam şansı tanıdı. Ondan alınan organlarla insanlar hayat bulacak, sağlıklarına kavuşacak. Yıllardır öğrencilerine öğrettiği, insan ve çevre sevgisini öldükten sonra da organlarını bağışlayarak gösterdi. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum'' dedi.
Prof. Dr. Fethi Bayraklı için yarın görev yaptığı Mühendislik Fakültesi önünde tören düzenlenecek.