Bitlis'in Mutki ilçesinde yapılan başvurular üzerine 2 kişiye ait olduğu iddia edilen kemiklerin aranması için bugün İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde kazı çalışması başlatıldı.
Mutki İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde 2 kişiye ait olduğu iddia edilen kemiklerin aranması için son hazırlıkların yapılarak kazı çalışmasına başlandı. Soruşturmayı yürüten Mutki Cumhuriyet Savcısı Çetin Küçet'in bilgisi dahilinde adli tıp uzmanlarının da jandarmaya girdiği öğrenildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bitlis Baro Başkanı Avukat Enis Gül, Mutki İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde kemiklerin aranması için kazıların başlatıldığını belirtti.
Gül, başvuru yapan müştekinin vekaleti üzerine jandarma komutanlığına girip kazı çalışmalarını izleyeceğini ifade etti.
Gül, "Mutki Jandarma Komutanlığı sınırları dahilinde kazı yapılacağı haberi bize ulaşınca Bitlis Baro Başkanı olarak buraya geldim. Mutki ilçesinde yapmış olduğum sözlü görüşmede Baro Başkanı olarak kazı çalışmasına katılmak istedim. Bu çalışmalara katılma isteğimi savcılara söyledim. Her ihtimale karşı müştekilerden birinden vekalet aldım. Bizlere ulaşan bilgilere göre özellikle İhsan Hakları Derneği (İHD) avukatları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde beş kişinin olduğu iddia ediliyor. Mahalli kaynaklar ise iki veya üç kişinin olduğu iddia ediliyor. Kazı çalışması yapılacak olan alan hakkında bilgim yok. Özelliğine göre netleşecektir. Bu hususta kazı çalışmasında acaba nokta yer gösterecek kanıt beyanımı var, yoksa başka bir iddiamı var tam olarak bilmiyorum. Ancak kazı çalışması jandarma içerisindedir" şeklinde konuştu.
Örgütten ayrılıp gelen bir kişinin jandarma tarafından öldürüldüğü iddialarının olduğunu kaydeden Baro Başkanı Enis Gül, "Soruşturma makamının yürüteceği soruşturma süresinde netleşecektir. Ortaya çıkan iddialara göre teslim olup gelen birinin jandarma tarafından öldürüldüğü yönündedir. Diğerlerinin de örgüt üyesi olabileceği yönündedir. Ancak bu hususta net bir bilgimiz yok" diye konuştu.