Nişancı yüzbaşıya tepki yağıyor... Yüzbaşı Gürcan’ın askerlerinin eline verdiği hedef tahtasına ateş açmasına şehit yakınları büyük tepki gösterdi. “Çocuklarımızı nişangah diye göndermiyoruz. Bir şey olsa eğitim zayiatı denecekti”
Şırnak 6. Motorlu İç Güvenlik Piyade Tugayı Seslice Taburu"nda görev yapan Yüzbaşı Metin Gürcan"ın askerlerinin eline verdiği hedef tahtasına ateş açmasına şehit yakınları büyük tepki gösterdi.
Hedef tahtasının etrafına askerleri dizerek önce karşıdan atış yapan yüzbaşı, "komutanım yapmayın" uyarılarına rağmen arkasını dönüp bacak arasından atış yapmasının akıl ve mantıkla izah edilemeyeceğini vurgulayan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ömer Terkin, "O komutanın, önce akıl sağlığının kontrol edilmesi gerekir." dedi.
"İZLERKEN TÜYLERİMİZ ÜRPERDİ"
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Bilal Avcıoğlu, "Bu olay el bombasının pimini çekip nöbetteki erin eline veren ve daha sonra askerin yorulup bombayı bırakmasıyla ölüme yol açan komutanı aklımıza getirdi. Şırnak"taki olayda çok şükür askerimiz canından olmamış" dedi.
Görüntüleri görünce tüylerinin diken diken olduğunu belirten Kilis Şehit Ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hanifi Dağdeviren ise, "Tüyler ürpertici bir durum. Böyle bir şeyle daha önce karşılaşmadım. Çok yanlış bir olay. Hedef tahtasının yanındaki yavrularımıza bir kurşun değse hesabını kim verecek? Geçen yıl Elazığ"da benzer bir olay yaşanmıştı. Gencecik evlatlarımızı kaybettik. Benzer şehitlerimiz geliyor. Ne olduğunu soramıyoruz. Hep eğitim zayiatı diyorlar." dedi.
EĞİTİM ZAYİATI DENECEKTİ
Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Malatya Şube Başkanı Ömer Terkin de, "Adam eline silah almış bir manga askere ateş açıyor. Altta bacak arasından hedefe sıkıyor. Bu komutanın psikolojisinde kesinlikle bir sorun var. Önce doktora gitmesi gerekir. Daha sonra ihraç edilmeli. İnanın diyecek bir şey bulamıyorum. Son derece tepkiliyiz." şeklinde konuştu.
Olayda merminin sekip bir askere isabet etmemesinin büyük şans olduğunu ifade eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi yetkilisi şehit ailesi Doğan Gümük, "Burada Isparta"da 20-30 gün eğitim gören kuş gibi çocuklar, savaşmaya gönderiliyor. Sonra da devletin verdiği iyi niyeti bir yüzbaşı çıkıp kullanıyor. Eğer bir şehit çıksa ve görüntü olmazsa buna bir kılıf uyduracaklardı. "Eğitim zayiatı oldu" diyeceklerdi. Çocuklarımızı biz nişangah diye göndermiyoruz. Bu insanların temizlenmesi lazım. Biz çocuğumuz zor yetiştiriyoruz."
STAR GAZETESİ