Kamyon teröründe rüşvet ağı çökertildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-16-2011 (14:00)   Son Mesaj: 02-16-2011 (14:00)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    02-16-2011

    Kamyon teröründe rüşvet ağı çökertildi

    Kamyon teröründe rüşvet ağı çökertildi


    Kemerburgaz'da hafriyat kamyonu terörünü besleyen yapı çözüldü, organize işler ortaya çıkarıldı. Rüşvet alan 8 astsubay ve 8 polis ile rüşvet veren 10 kişi yakalandı.

    Muharrem Çağlar'ın haberi
    GÖZ YUMUYORLARDI

    Kemerburgaz yolundaki kamyon terörünü aylardır yazıp çiziyoruz. Aşırı yük taşıyan, son sürat ilerleyen, her gün bir kazaya neden olan kamyoncuların bir türlü durdurulamadığını, zaman zaman denetimyapılsa da hiçbir işe yaramadığını dile getiriyoruz. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı"nın dün yaptığı operasyon, bölgedeki kamyon dehşetinin ardında dönen rüşvet çarkını ortaya çıkardı. Jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonla, aralarında trafik polislerinin ve jandarmanın da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Polis ve jandarmanın, yaklaşık 30 hafriyat şirketinden rüşvet aldığı ve kamyon terörüne göz yumduğu tespit edildi.

    POLİSE 50, JANDARMAYA 100 TL

    Rüşvet çarkı şöyle işliyordu: Aşırı yüklü kamyonlarla yola çıkan şoförler, Kemerburgaz"a girmeden önce polislere kamyon başına 50 lira veriyordu. Bazı kamyoncular rüşveti, trafik polislerinin uğrak yeri olan bir otoparka bırakıyordu. Polisler parayı bu otoparktan alıyordu. Kontrole girmeden polis bölgesinden jandarma bölgesine geçen kamyoncular, rüşvet çarkının ikinci ayağında jandarma trafik görevlileriyle bağlantı kuruyordu. İddiaya göre, jandarmalar, rüşveti kamyonculardan değil, rüşvet çarkını organize ettiği öne sürülen A.H.Ş. adlı kişiden alıyordu. Jandarma görevlilerine kamyon başına 100 TL veriliyordu.

    Jandarma 9 ay takip etti, çeteyi yakaladı

    Kendi personelinin de rüşvet aldığını saptayan Jandarma Komutanlığı, 9 ay boyunca teknik takip yaptı, önceki gün de düğmeye bastı. Belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan jandarma ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi"nde görevli 8 polisi ve 8 astsubayı gözaltına aldı. Rüşvet çetesini organize eden ve rüşvet verdikleri öne sürülen 10 şüphelinin yakalanması ile de gözaltı sayısı 26"ya ulaştı. Jandarma, 4 çete üyesinin yakalanması için de çalışmalarını sürdüyor.

    Rüşvet verenlerden itiraf

    Gözaltına alınan rüşvet verenler, suçlarını itiraf etti. Zanlılar, yakalanan polislerin bazen kendilerini arayarak para istediklerini anlattı. Çete üyeleri, para vermeleri halinde istedikleri saatte Kemerburgaz yoluna girdiklerini söyledi. Yaklaşık 30 hafriyat şirketine bağlı çalışan yüzlerce kamyondan rüşvet aldıkları ve bazılarına göstermelik ceza kestikleri öne sürülen polis ve jandarma görevlileri işlemlerinin tamamlanmasının ardından Eyüp Adliyesi"ne sevk edildi.

    Habertürk




    Kamyon teröründe rüşvet ağı çökertildi Yorumları