Ordu'da köy yolları asfaltlanacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-16-2011 (13:41)   Son Mesaj: 02-16-2011 (13:41)    Cevap: 0    Gösterim: 471  

    02-16-2011

    Ordu'da köy yolları asfaltlanacak

    Ordu'da köy yolları asfaltlanacak


    Ordu İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, 2010 yılında İl Özel İdaresi olarak başarılı bir çalışma dönemi geçirdiklerini, 2011 yılında da yol ve su çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

    Metin Akyürek'in haberi
    Tekintaş, yaptığı açıklamada, 2010 yılında alt yapı çalışmalarının ağırlıklı olarak yürütüldüğü bir yıl olduğunu ve kaynakların büyük bir kısmını yol ve su ile ilgili projelerde kullandıklarını belirtti. Geçen yıl yol projeleri kapsamında asfalt çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Tekintaş, "10 bin 296 km'lik yol ağımız içinde asfalt kaplı yollarımızın oranını arttırmak ve vatandaşlarımıza daha konforlu ulaşım imkanı sağlamak üzere çalışmalar yaptık. Yollarımızda iklim şartları itibariyle çok çabuk bozulmalar meydana geldiği için, yolları sağlamlaştıracak mahiyette ikinci kat asfalt çalışmalarına ağırlık verildi. İl genelinde planlanan asfalt çalışmaları yıl sonu itibariyle yüzde 85 oranında gerçekleşmiş oldu. İl Özel İdaresi ve KÖYDES kaynakları ile toplam 440 km'lik asfaltlama çalışması yapıldı. 2011 yılı bütçemiz 49 milyon TL. Yol çalışmalarına katkı için İl Özel İdaresi'nin sıcak asfalt plenti kurulması ile araştırmaları sürüyor" dedi.

    2001 yılında içme suyu sektörünün geliştirilmesine yönelik projeler bulunduğunu da vurgulayan Tekintaş, Fatsa, Ulubey, Ünye ve Gölköy ilçelerinde uygulanacak içme suyu projeleri olduğunu, içme suyunda kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verileceğini belirtti.

    Tekintaş, Özel İdare makine parkının yeni araçlarla ve iş makineleriyle takviye edilmesine yönelik bir takım çalışmalar yapılacağını, İl Genel Meclisi için yapılacak yeni binanın ihalesi nin de yapıldığını sözlerine ekledi.




    Ordu'da köy yolları asfaltlanacak Yorumları