Baydemir: Tazminatı artık taksit taksit öderiz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-16-2011 (14:37)   Son Mesaj: 02-16-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

02-16-2011

Baydemir: Tazminatı artık taksit taksit öderiz

Baydemir: Tazminatı artık taksit taksit öderiz

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Erdoğan'ın kendisi aleyhinde açtığı ve 30 bin lira kazandığı tazminat davası ile ilgili yaptığı açıklamada verilen karara itiraz etmeyeceklerini söyledi.

Baydemir, Qırej (Kirli) filminin tanıtımı için yapılan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başsakan Recep Tayip Erdoğan'ın kişilik haklarına yaptığı hakaretten 30 bin lira tazminat davasına çarptırılan Baydemir yaptığı açıklamada, karara itiraz etmeyi düşünmediğini, tarafsız yargının kararına diyecek bir şeylerinin olmadığını kaydetti. Osman Baydemir, "Yüksek yargımız tamamen bağımsızdır. Gecikmemektedir. Tazminat davaları 2 celsede geçiyor. Yargımız bu konuda çok hızlı çalışıyor" dedi.
    Türkiye'de iki temel sorunun olduğunu belirten Baydemir,"Birinci sorun siyasetteki uslup sorunudur. Bu sorunu tartışmaya açmamız gerekiyor. Bu konuda da sayın Başbakan usluba ihtiyaç duyanlardan bir tanesidir. İkincisi ise, bu kelimeyi neden kullandım? Çünkü zulme uğradık ve bu zulüm devam ediyor. Arkadaşlarımız cezaevinde bu uygulama Başbakanının talimatından bağımsız değil. Zulme boyun eğmedim eğmeyeceğim. Başbakan halkıma saygı duysun, söz veriyorum bir evim var reyhan hanım ile beraber oturduğumuz evimin tapusunu da ona vereceğim. 30 bin liralık tazminatı da artık taksit taksit ödemeye çalışacağım" şeklinde konuştu.

Baydemir: Tazminatı artık taksit taksit öderiz Yorumları