'250 bin şehide 250 bin hatim' kamyanyası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-15-2011 (15:56)   Son Mesaj: 02-15-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 610  

02-15-2011

'250 bin şehide 250 bin hatim' kamyanyası

'250 bin şehide 250 bin hatim' kamyanyası

Anadolu Gençlik Derneği gelenekleştirdiği Çanakkale şehitlerine hatim etkinliğine başladı. Bu yıl etkinlik '250 bin şehide, 250 bin hatim' adıyla başlıyor.

Gerçekleştirdiği faaliyetlerle milli, manevi ve tarihi değerlerine sahip çıktığını gösteren Anadolu Gençlik Derneği, anlamlı organizasyonlarını sürdürüyor. Tıpkı Kur"an ziyafetleri gibi bir AGD klasiği haline gelen Çanakkale şehitleri için hatim kampanyası başlıyor. AGD Çanakkale Zaferi"nin 96. yıl dönümünde şehitlerimizi Kur"anla yad ediyor. AGD "250 bin şehide 250 bin hatim" kampanyası çerçevesinde şubeleri aracılığıyla vatandaşlara hatim dağıtacak. Hatim okumak isteyenler ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler derneğin www.agd.org.tr adresinden de bilgi alabilecekler. Türkiye"nin dört bir tarafında okunan hatimler, Çanakkale"de yapılacak toplu hatim duasıyla şehitlerin ruhlarına hediye edilecek.
    "Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkıyoruz"

Kampanyayla ilgili bilgi veren AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Çanakkale Zaferi"nin günümüz gençliği için büyük manalar içerdiğini belirterek "Çanakkale, silahla iman gücünün çarpışmasıdır. Ve bu çarpışmada imanlı yürekler Allah`ın izniyle galip gelmiştir. Bugünün gençliği bu mücadeleden ders alıp hayatını büyük idealler uğrunda harcamalıdır." diye konuştu. AGD olarak Çanakkale ruhunu daima canlı tutmaya çalıştıklarını ifade eden Tongüç "Amacımız, din vatan ve namus uğruna bedenlerini siper eden şahitlerimize vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemektir. Şehitlerimizi şehit oldukları manaya uygun bir şekilde Kur"anla yad ediyoruz."diye konuştu. Tongüç, Çanakkale şehitlerini bu kampanya vesilesiyle bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Hepsinin ruhları şad olsun. Bıraktıkları mukaddes mirasa sahip çıkmayı sürdüreceğiz."diye konuştu.

'250 bin şehide 250 bin hatim' kamyanyası Yorumları