Cumhurbaşkanı Gül korsan mı izledi?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-13-2011 (13:56)   Son Mesaj: 02-13-2011 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 700  

02-13-2011

Cumhurbaşkanı Gül korsan mı izledi?

Cumhurbaşkanı Gül korsan mı izledi?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tvvitter'a eşiyle birlikte orjinal DVD'si çıkmayan King's Speech filmini izlediğini Twitter'e yazdı. Gül'ün korsan izleyip izlemediği tartışmalarına TMC son noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tvvitter'a "Eşiyle birlikte The King's Speech adlı filmi izlediğini yazdı. Gül ayrıca filmin Oscar'ı alacağını da belirtmişti. Ancak filmin korsan olduğu gösterimdeki filmlerin DVD'sinin piyasaya sürülemeyeceği öğrenilince Çankaya Köşkü'nden açıklama yapıldı. DVD'nin ABD'den alındığı açıklandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında korsan DVD'yle ilgili olarak Çankaya Köşkü'nden yapılan açıklamayı köşesine taşıdı.

Altaylı yaptığı araştırmaya göre DVD'nin henüz ABD'de de satışa çıkmadığının altını çizdi.

İşte o köşe yazısı:

'Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tvvitter'a "Eşiyle birlikte The King's Speech adlı filmi izlediğini" yazınca ortalık karıştı. Birkaç gün önce Murat Bardakçı bu filmi izlediğini ve çok beğendiğini anlatmıştı. "Çıktı mı ki?" diye sormuştum. Gülerek "Korsaaan" demişti.
    Bardakçı korsana karşı olmadığını, çünkü kendi kitaplarının da korsanının yayınlandığını ve bu sayede daha çok okunduğunu, korsan aldığı zaman bir anlamda ödeştiğini söyler hep. Aynı tezi öne sürerek korsan film alan bir tanıdığım daha var. Korsana külliyen karşı olduğum için Bardakçı'nın vereyim önerisini geri çevirdim.

Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün The King's Speech'i izlediğini Tvvitter'dan okuyunca şaşırdım. Cumhurbaşkanı, korsan DVD'den film izliyor, dahası bunu açıklıyordu. Tepkileri görünce, "Birazdan bir açıklama yaparlar, düzeltirler" diye düşündüm. Nitekim açıklama gecikmedi. Çankaya Köşkü, "Filmin DVD'sinin ABD'den alındığını" duyurdu hemen. Doğrusu buna da şaşırdım.

Çünkü iki gün önce ABD'nin online DVD satan internet sitelerine girmiş ve The King's Speech'in DVD'sinin henüz piyasaya çıkmadığını ama sipariş alındığını görmüştüm. "Acaba satışına başlandı mı?" diyerek yeniden bu siteleri dolaştım. Hayır başlanmamıştı. Sipariş almaya devam ediyorlardı ama henüz satış yapılmıyordu. Çünkü film hâlâ gösterimdeydi ve herkesin bildiği üzere, gösterimi süren filmlerin DVD'si piyasaya verilmezdi.

Belli ki Abdullah Bey boş bulunup bir açıklama yapmış, sonra da bunun ne anlama geldiğini görünce düzeltmeye çalışmıştı. Keşke "ABD'den aldım" diyeceğine, "Filmin yapımcısı firma, Cumhurbaşkanlığı için özel bir DVD gönderdi" deseydi. Daha şık olurdu.'

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Aydın Hasan'ın haberi

Milliyet'in haberine göre ise yaşanan bu tartışmalar sonrası Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü, Gül'ün filmi özel kopya ile izlediğini açıkladı.

Gül"ün, Türkiye"de henüz vizyona girmeyen, ABD"de DVD"si çıkmamış filmi izlediğini duyurması, twitter ortamında, "Cumhurbaşkanı, filmin korsanını izlemiş" tartışmalara neden oldu.

Gül, dün twitter"daki hesabında farklı konularda mesajlar verdi. Gül"ün, twitter hesabında, 19 Nisan"da ABD"de DVD"sinin çıkacağı ve Türkiye"de 18 Şubat"ta vizyona gireceği açıklanan "The King"s Speech" filmiyle ilgili olarak "Geçen gün eşimle beraber evde The King"s Speech filmini izledik. Gerçekten çok güzel bir film... Filmin çok konuşulacağını ve birçok ödül alacağını tahmin ediyorum" diye yazdı. Gül"ün bu mesajı, dün öğleden sonra twitter ortamında tartışma yarattı.

"Kopya değil, TMC"den istetti"

Yaşanan tartışma üzerine Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik"ten açıklama geldi. Açıklamada, "Gül"ün The King"s Speech"in korsanını değil, TMC"den istettiği özel kopyasını izlemiştir" denildi.

HABERTÜRK- MİLLİYET

Cumhurbaşkanı Gül korsan mı izledi? Yorumları