Erdoğan:Mısır halkına selam olsun   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-12-2011 (14:36)   Son Mesaj: 02-12-2011 (14:36)    Cevap: 0    Gösterim: 815  

    02-12-2011

    Erdoğan:Mısır halkına selam olsun

    Erdoğan:Mısır halkına selam olsun


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da toplu açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan, Mübarek'i 30 yıllık koltuğundan indiren halkı tebrik etti, "Sevincinizi, coşkunuzu Sakarya'da coşku içinde kutluyoruz" dedi.



    Başbakan Erdoğan, Sakarya'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Şu aşamadan itibaren Mısır'da kaosa, istikrarsızlığa, özellikle de tahriklere müsaade edilmeden, bir an önce adil ve serbest seçimlere gidilmeli, Mısır'da anayasal demokrasi tesis edilmelidir. Mısır halkının iradesi, şaibesiz ve şüphesiz bir biçimde sandığa yansımalıdır'' dedi.

    Başbakan Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

    MISIR'DAKİ GELİŞMELER

    Biz Mısır"a, Mısır"daki olaylara her zaman ilkesel baktık. Mısır yönetiminden halkın taleplerini haykırışlarını duymasını, halkın sesine kulak vermesini istedik. Herkes sessiz kalırken, herkes görmezden gelirken, herkes gözünü gönlünü kapatırken biz çıktık, kardeşçe, samimiyetle kaygılarımızı paylaştık. Gönlümüzden geçeni olanca içtenliğimizle ifade ettik. 1950"de Merhum Adnan Menderes, "Yeter söz milletindir." Diyen bir ülkenin lideri olarak ortaya çıktı.

    2002"de biz de "Yeter söz de karar da milletindir" diyen bir kadro olarak ortaya çıktık. 12 Eylül"de "ileri demokrasi, hukukun üstünlüğü" diye haykıran bir halk olarak Mısır"a biz sadece kardeşçe tavsiyede bulunduk. Mısır"daki olaylara, Mısır halkının taleplerine birilerinin yaptığı gibi seçkinci yaklaşmadık. Mısır halkının taleplerine "demokrasiyi hak etmiyorlar" ve "demokrasiye hazır değiller" gibi üstenci, ayrımcı bir anlayışla bakmadık. Demokrasiyi kendilerine doğal bir hak, başkaldırılarını ise şimdilik fazla görenler sustular. İşlerine gelen yerde, "demokrasi, inan hakları" deyip, işlerine gelmeyen yerlerde sessiz tepkisiz kalanlar mahcup olanlar. Mısır"da olup bitenlere çıkara endeksli bakmadık. Biz çifte standartlara prim vermedik. Komşuluk hakkını gözettik, kardeşlik hukukunu gözettik. Ve Mısır"ın derdini işte bu hissiyatla kendi derdimiz olarak gördük. Mısır halkının statükoya olan tepkisini anlamayanlardan, anlamazlıktan gelenlerden, Türkiye"de olduğu gibi, Mısır"da da halkın mesajlarını algılamaktan aciz kalanlardan olmadık.

    Dik durduk, samimi olduk, gönül dilimizle konuştuk... Kardeşlik hukukuyla çağrımızı, samimi tavsiyelerimizi yaptık. Bugün Mısır halkının ümidini, coşkusunu, heyecanını, sevincini onlarla birlikte bizler de yaşıyoruz. Mısır halkı bilsin ki; Onların sevinci Sakarya"nın, Türkiye"nin bizim sevincimiz, onların coşkusu bizim coşkumuz, onların heyecanı Türkiye"nin heyecanıdır.

    Sakarya nehrinin kenarından, Nil Nehri'ne, Kahire'ye, meydanlardaki Mısır halkına şahsım ve Türk milletine adına selamlarımı gönderiyorum. Allah kardeş Mısır halkının yar ve yardımcısı olsun.

    BAZI GRUPÇUKLARA

    Ancak son zamanlarda bazı grupçuklar, çıkıp bizimle ilgili olarak yaptıkları bazı gösterilerde, "Mısır halkının sesinin dinlenmesini istiyorsun, ama siz burada Türk halkının sesini dinlemiyorsun" diyorlar. Bazı grupçuklara bir sözüm var. Bir defa elmayla armudu birbiriyle karıştırmayalım. Elma elmadır, armut armuttur. Bir defa şunu bileceğiz. Türkiye"de demokratik noktada bir sıkıntı mı var? 12 Haziran geliyor.

    Muhalefet candaşlarınla, yandaşlarınla mücadeleni ver. Eğer benim milletim, sana sandıkta iktidarı veriyorsa, biz görevi hemen zaten vereceğiz. Ben daha ileri gidiyorum, benim partim ikinci parti olduğu zaman ben genel başkanlığı bırakma sözünü verdim.

    Biz koltuklardan şan şeref kazanan değil, koltuklara şan şeref kazandıran bir siyaset anlayışı getirdik, getiriyoruz. Bildiğiniz gibi koltuklara yapışanlar var. Bu ülkede yıllar yılı bırakamadılar orayı. Ayrılamadılar. Biz her zaman biliyoruz ki o koltukların hepsi gelip geçicidir. Şu ifadeden rahatsız olanlar oldu burada ve dünyada.

    Ayrıntılar gelecek




    Erdoğan:Mısır halkına selam olsun Yorumları