2 kuzenini öldüren zanlıya 39 yıl hapis   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (13:06)   Son Mesaj: 02-11-2011 (13:06)    Cevap: 0    Gösterim: 614  

02-11-2011

2 kuzenini öldüren zanlıya 39 yıl hapis

2 kuzenini öldüren zanlıya 39 yıl hapis

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Adalı köyünde, aralarında alacak ve tarla meselesi nedeniyle husumet bulunan 2 kuzenini tüfekle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık 39 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Yusuf Kenan Yetimoğlu hazır bulundu.
    Sanık Yetimoğlu, savunmasında, amcasının oğlu Cengiz Yetimoğlu'na olay tarihinden bir süre önce 6 bin 500 lira borç verdiğini söyledi.

Cengiz Yetimoğlu'nun, borcunun bir kısmının karşılığında kendisine büyükbaş hayvan, zirai ilaç ve pamuk tohumu verdiğini iddia eden sanık, savunmasını şöyle sürdürdü:

''Bu alacak meselesi sürerken daha önce amcama ait olan tarlanın satılacağını öğrendim. Tarlayı alabilmek için de 500 lira kaparo verdim. Ancak Mustafa ve Cengiz Yetimoğlu 'bu tarla babamızındı niye alıyorsun' diyerek tepki gösterdiler. Amcamın çocukları daha sonra sürekli küfür ve hakaret ettiler. Aramızdaki anlaşmazlık sürerken Mustafa Yetimoğlu'nun, haberim olmadan benim adıma belge düzenleyerek kredi çektiğini öğrendim. Bu para ödenmediği için icralık oldum. İcra memurları tarlaya el koyacaklarını söylediler. Mustafa Yetimoğlu da babasına ait olan başka bir tarlaya haciz konulması önerisinde bulununca kabul ettim. Ancak Cengiz bu duruma tepki gösterdi. Olay günü de eşim, iki oğlum ve kızımla tarlaya giderken Mustafa ve Cengiz Yetimoğlu önümüzü kestiler. Bana ve karıma küfür ettiler. Mustafa'nın elinde tabanca, Cengiz'in elinde de tüfek görünce zarar verecekler düşüncesiyle tüfeğimi alıp istemeyerek ateş ettim. Pişmanım.''

Mahkeme heyeti, sanık Yusuf Kenan Yetimoğlu'nu, Cengiz Yetimoğlu'nu öldürmekten 14 yıl 2 ay, Mustafa Yetimoğlu'nu öldürmekten de 25 yıl olmak üzere toplam 39 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanık Yusuf Kenan Yetimoğlu hakkında, 18 Ekim 2009 tarihinde kuzenlerini kasten öldürdüğü iddiasıyla dava açılmıştı.

2 kuzenini öldüren zanlıya 39 yıl hapis Yorumları