Batum istifa çağrılarına cevap verdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (01:35)   Son Mesaj: 02-11-2011 (01:35)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    02-11-2011

    Batum istifa çağrılarına cevap verdi

    Batum istifa çağrılarına cevap verdi


    “Asker kağıttan kaplanmış” sözleri nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Başbakan Erdoğan'ın parti meclisinde yaptığı istifa çağrısına da cevap verdi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, "Asker kağıttan kaplanmış" sözleri nedeniyle istifa etmeyi düşünmediğini belirterek, "Başbakan söyledi diye istifa edersek savaşı kaybetmiş oluruz. Erdoğan"ı istifaya davet ediyorum. Ben niye istifa edeyim ki" dedi.
    Batum, "Asker kağıttan kaplanmış" sözlerine ilişkin Meclis"te gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstifa etmeyi düşünüp düşünmediği şeklindeki soruya "Hiç düşünmedim" yanıtını veren Batum, "Başbakan söyledi diye istifa edersek savaşı kaybetmiş oluruz. Erdoğan"ı istifaya davet ediyorum. Ben niye istifa edeyim ki" şeklinde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun "Ordu genel başkan tarafından eleştirilir" sözünün de hatırlatılması üzerine Batum, "Haklı, artık bu iş genel başkanımıza düşer. Kesinlikle artık eleştirmem" ifadesinde bulundu. Daha önce partisinde böyle bir gelenek olduğunu ve eski Genel Başkan Deniz Baykal"ın söylediklerini de bilmediğini söyleyen Batum, "Eski bir siyasetçi değilim... Eğer Başbakan için de yorum yapma derlerse onu da yapmam. Parti geleneklerine uyarım" diye konuştu.

    Batum, söz konusu açıklamasında orduyu değil ordu üzerinde oynanan oyunları eleştirdiğini belirtirken aynı oyunların partileri üzerine de oynandığını öne sürdü.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli"nin "şuursuz siyasetçi" sözlerini de değerlendiren Batum, "Açıklamayı orduya karşı yapılmış gibi göstererek, tabanına sevimli gözükmeye çalışıyor" dedi.




    Batum istifa çağrılarına cevap verdi Yorumları