Polislerin askerlikten muaf tutulmasının ardından kaymakamların da bu konuda bir istekleri olduğu yönünde soruları cevaplayan Vecdi Gönül bu konuda bir çalışmalarının olmadığını söyledi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesini ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MÜSİAD İzmir Şubesi önünde toplanan 12 kişilik Türkiye Gençlik Birliği (TGB) mensubu gençler tarafından protesto edildi.
Yoğun polis güvenliği ile protesto yapan TGB'li gençler, onları engellemek isteyen polislerle münakaşa etti. 66 polisin nezaretinde gösteri yapan grup 'Cumhuriyet değil AKP yıkılacak' şeklinde slogan attı. TGB'li gençler adına açıklama yapan TGB İzmir İl Başkanı Özgür Senger, "Biz gençler, AKP'nin İzmir'e gelirken 2 defa düşünmesi gerektiğini belirtmiştir. İşçi sınıfını torbaya sokmak isteyenlere karşı çıkarak, işçilerimizle beraber onların karşısında duracağız" diyerek yasayı temsilen elinde tuttuğu, torbayı parçaladılar. Vecdi Gönül'ün ziyareti ardından MÜSİAD'tan ayrılırken sloganlarına devam eden grup, ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
'BATUM'UN İSTİFASI KONUSUNDA YORUM YAPMAM. O PARTİNİN KENDİ İÇ İŞİDİR'
MÜSİAD İzmir Şubesini ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gönül, Süheyl Batum'un istifası ve söylediklerinin TSK'nın moralini bozmuş olabileceğine dair yöneltilen soruları, " Batum'un istifası, O partinin kendi iç işidir. Ben başka bir partinin iç işine karışmam" şeklinde yanıtladı. Askerin moralinin bozulmuş olabileceği şeklindeki soruya ise, "Siz TSK'nın moralini ne zannediyorsunuz?" şeklinde cevaplandırdı.
'KAYMAKANLARIN ASKERLİKTEN MUAF TUTULMASI YÖNÜNDE BİR ÇALIŞMA YOK'
Polislerin askerlikten muaf tutulmasının ardından kaymakamların da bu konuda bir istekleri olduğu Vecdi Gönül'e hatırlatıldı. Kaymakamlar için askerlikten muaf tutulma çalışmaları yapılıyor mu şeklinde bir soru üzerine cevap veren Gönül, "O konuda bir çalışmamız yok' dedi. Sözleşmeli askerlik konusunda değerlendirmelerde bulunan Gönül, " Sözleşmeli subaylar, astsubaylar birer kariyer mensubudur. Sözleşmeli asker konusunu çağdaş ülkelerdeki uygulamalarla aynı seviyeye getirmek istiyoruz. Askerlikten hemen sonra bir süre daha usta asker olarak görevine devam edip ilişkisi kesilsin istiyoruz. İki şekilde giriş olacak, yapacağımız imtihanlar yoluyla ve tezkereyi almadan devam etmek isteyenleri de komutanına soracağız" şeklinde açıkladı.
MÜSİAD'ın İzmir'i kendinden önce görmesinden memnun olan Gönül EXPO 2020 için, "MÜSİAD'ın İzmir'e gönüllü destek olacağını biliyoruz" dedi. Ardından MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, Vecdi Gönül'e plaket verdi.