Pınar Selek beraat kararını değerlendirdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (01:57)   Son Mesaj: 02-11-2011 (01:57)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

02-11-2011

Pınar Selek beraat kararını değerlendirdi

Pınar Selek beraat kararını değerlendirdi

Mısır Çarşısındaki patlamayla ilgili olarak yeniden görülen davada beraat eden Sosyolog Pınar Selek kararı değerlendirdi. Selek ilk fırsatta Türkiye’ye döneceğini söyledi.

Sosyolog Pınar Selek Mısır Çarşısı'ndaki patlamayla ilgili daha önce hakkında 2 kere verilen beraat kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından dün tekrar görülen davada yeniden beraat etti. Almanya"nın başkenti Berlin"de yaşayan Pınar Selek beraat kararını İHA"ya değerlendirdi.
    Kararı mahkeme önünde bekleyen arkadaşlarından öğrendiğini söyleyen Pınar Selek beraat kararını öğrendiği andaki duygularını "Aynı anda zaten televizyonlar da canlı veriyorlardı. Bir karışıklık oldu o süreçte. Önce ertelendi dediler sonra beraat dediler. O karışık duyguyu yaşadım. Ondan sonra oturup o duyguyu yaşama fırsatı olmadı. Çünkü gazeteci arkadaşlar, görevlerini yapıyorlar tabii, sürekli soru soruyorlar, sürekli cevap vermek zorunda kalıyorum. Kendimi düşünemeden, duygumu yaşamaya fırsat olmadan anlatmak zorunda kaldım hep. Bu süreçte babam, kız kardeşim ve ben benzer duygular yaşıyoruz. Mesela İstanbul"da büyük bir kutlama oluyor şimdi, babam ve kız kardeşim eve dönmüşler. Şu an bende öyleyim. Mutluluk, aşırı yorgunluk ama hep böyle absürt bir film içindeyiz. Hiç beklemediğimiz an kötü şeyler geldi ya başımıza, hani "Bitmedi galiba bu kabus", "Bitti mi gerçekten" gibi tam bir mutluluk değil ama büyük bir mutluluk, büyük bir yorgunluk, hepsi beraber" cümleleriyle ifade etti.

Mahkemeye kendisini destek için Hrant Dink"in eşi Rakel Dink"in de gelmesini değerlendiren Selek, "Açıkçası sadece Rakel değil pek çok insan oradaydı ve onları orada görmekten çok büyük bir mutluluk duydum. Ama daha karar açıklanmadan televizyonda Rakel"in yüzünü görünce içime müthiş bir mutluluk duygusu aktı. Onun yüzünü, kararlı yürüyüşünü görünce çok mutlu oldum. Karar ne olursa olsun biz aslında tarih yazıyoruz dedim. Yan yanayız, çok benzer hikayelerimiz var ve birlikteyiz el eleyiz. Çok güzel bir duyguydu ama sadece o değil, onunla beraber bütün arkadaşlarımı, Türkiye"nin önemli yazarlarını, aydın insanlarını orada görmek, birbirinden çok farklı insanları bir adalet mücadelesinde yan yana görmek çok önemliydi. Türkiye"de bunlar olabiliyor, bu dünyaya da mesaj oldu. Yani sadece politik olarak aynı olan ya da yaşam tarzı olarak aynı olan insanlar değil, adalet için herkes birleşti bu davada. Ve kazanabildik, bu çok güzel bir şey" ifadelerini kullandı.

Türkiye"ye ne zaman döneceğiyle ilgili sorumuzu yanıtlayan Pınar Selek, "Açıkçası tüm bu süreçten ben oldukça yoruldum. Artık bu bilim kurgu filmini görmek, sesini duymak istemiyorum. Tabii ister istemez bugünlerde hayatıma tekrar girdi ama biraz kendimi korumak zorundayım. Çünkü sürekli tekrarlanan abuk sabuk bir süreç. O anlamda psikolojik olarak bir destek alıyorum. Onun dışında da önemli araştırmalar, çalışmalar içine girdim. Yani kendimi üretken kılmaya çalışıyorum. Şu anda da sorumluğumu yürüttüğüm birkaç proje var. Aynı zamanda doktora çalışmalarım var, onlara devam etmek zorundayım burada. Biraz da durulsun ortalık, bende kendimi biraz iyi hissedeyim. Şu anda bir şey söyleyemeyeceğim ama ilk fırsatta, zaten daha önce söylediğim gibi benim ülkem Türkiye, ben oradayım her zaman" diye konuştu.

Pınar Selek beraat kararını değerlendirdi Yorumları