Karısını döven polisi açığa alırım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-11-2011 (00:59)   Son Mesaj: 02-11-2011 (00:59)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

    02-11-2011

    Karısını döven polisi açığa alırım

    Karısını döven polisi açığa alırım


    Sanal ortamda kredi kartı kullanan vatandaşları uyaran İzmir Emniyet Müdürü Yılmaz, 'Suç örgütü kuran, suç işleyen 'babam da olsa' affetmem. Ancak şunu da söylemek istiyorum geleceğin suçu bilişim suçları' dedi.

    İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, personele öfke kontrolü eğitimi verdiklerini belirterek 'Eşine şiddet uygulayanı affetmem.
    İdari soruşturma açar, açığa alırım' dedi. Organize suç örgütlerine göz açtırmadıklarını belirten Yılmaz, 'Suç işleyen babam olsa affetmem' diye de ekledi.

    İki yıl önce İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Yılmaz, AKŞAM'a yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

    FAİLİ MEÇHUL BIRAKMADIK

    - Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'da 7 yıl 2 ay emniyet müdürlüğü yaptım. Birçok projeye imza attım. Zaman zaman protokol ve polislik ikisi bir arada zor oldu. Ama bizim meslek ekip işi. İyi de bir ekibim vardı. En azından arkamızda faili meçhul bir olay bırakmadık.

    - 26 yıl sonra memleketim İzmir'e emniyet müdürü olarak görevlendirildim. Baba ocağına yeniden gelmek ayrı bir heyecan. Gençliğim geçti İzmir'de. Hemşerilerimin emrindeyim. Onların huzur ve güven içinde yaşamaları için gece gündüz arkadaşlarımla birlikte görevimin başındayım. Kapım herkese ardına kadar açık.

    - İzmir'de göreve başladığımın birinci ayında kardeş okul projemizi hayata geçirdik. Roman vatandaşların yoğun yaşadığı, Yenişehir'deki Şehit Fazıl Bey İlköğretim Okulu'nda startını verdik. Roman vatandaşlara büyük saygı duyuyorum. Elimizden gelen desteği de veriyoruz. Ama bir şartımız var. O da suç işlemeyecekler, suça karışmayacaklar. Yasalara saygılı birer vatandaş oldukları sürece yanlarındayım.

    - Göreve başlar başlamaz, İzmir'de polis gibi görünmeyen polisler yani 'huzur timleri' oluşturdum. Torbacı tabir edilen, sokakta geçlere uyuşturucu satan kişileri bir bir temizledik. Bizim için yakalanan uyuşturucu miktarı ve tutuklanan kişi sayısı değil, bir genci kurtarmak önemli.

    - Organize suç çetelerine göz açtırmıyoruz. En küçük ihbarı değerlendiriyoruz. Suç örgütü kuran, suç işleyen 'babam olsa' affetmem. Ancak şunu da söylemek istiyorum geleceğin suçu bilişim suçları.

    Artık kadınlar dövüyor

    - Artık kadınlar kocalarını dövüyor. İzmir'de aile içi şiddet, darp yaralama çok sayıda. Aile içi şiddeti önlemek için her eve bir polis veremeyiz. Eve ve sokağa yansıyan şiddeti, tek bir şekilde önleriz o da 'öfke kontrolü.' İzmir Emniyeti olarak personelimize 'öfke kontrolü' eğitimi veriyoruz. Personelime her fırsatta söylüyorum. Eşine, çocuğuna şiddet uygulayanı asla affetmem. Hemen idari soruşturma açarım ve açığa alırım. Bir erkeğin eli hanıma kalkmaz. Kalkarsa annesine de saygısı yok demektir.

    Sanki zaman durmuştu!

    - (Seri katil soruşturmasıyla ilgili) Doğduğum kentte üç gün üst üste cinayet işlenmesi beni çok sarstı. Hemen kriz masası oluşturduk. Katilin bir yerde hata yapacağını biliyorduk. Örneğin cep telefonu satan yerleri denetim altına aldık.

    Çünkü katil zanlısı kurbanlarından birinin cep telefonunu almıştı. Bu cep telefonunu ya satacak ya da kullanacaktı. Satarak ilk hatasını yaptı. Bir süre sonra sanığın tespit edildiği haberi geldi.

    Arkadaşlarım zanlıyı almak için Bodrum'a hareket etti. Sanki zaman durmuştu. Beklediğim haber, sabaha karşı 05.30'da geldi. Hani derler ya içimden bir şey aktı..ayak parmaklarımdan çıktı' diye aynen öyle oldu.

    AKŞAM




    Karısını döven polisi açığa alırım Yorumları