Esnaf ve polis birbirine girdi / GALERİ   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-10-2011 (17:08)   Son Mesaj: 02-10-2011 (17:08)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

02-10-2011

Esnaf ve polis birbirine girdi / GALERİ

Manisa'da bir grup pazarcı esnafı toplantı düzenlerken, içlerinden birinin polis tarafından götürülmesi sırasında esnaf ve polis arasında arbede yaşandı.

Manisa Belediye Meclisi'nin aldığı karar üzerine Manisa'da uzun yıllardır kurulan Perşembe Pazarı, bulunduğu yerden kaldırılarak otogar yakınında Salı Pazarı alanına taşındı. Bugün ilk kez yeni bölgede kurulan pazar yerinde tartışmalar yaşandı. Tezgah açamayan bir grup pazarcı esnafı, kendilerine de yer verilmesi amacıyla toplantı düzenleyerek imza topladı. Pazarcı esnafından Murat Varlık, yerlerinin geri verilmesi için yetkililere seslendi. Ayak üstü yapılan toplantıya polis de müdahil olunca ortam gerildi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Altunay ve çok sayıda polis memuru toplantının yapıldığı yere geldi. Pazar tartışmaları dışında bir başka konudan dolayı ifadesi alınmak üzere Murat Varlık isimli pazarcıyı polis götürmek isteyince tartışma büyüdü. Arkadaşlarının götürülmesine tepki gösteren pazarcılar polisleri engellemek istedi. Bir pazarcı kendisini polis aracının önüne atarak arabanın hareket etmesini engellemeye çalıştı.

Tezgah açamadığı için mağdur olduğunu haykıran bir pazarcı ise, "Benim adım Saffet Kızıltaş. Sigortam, yeşil kartım yok. Tezgah açamıyorum. Açım ben açım" diye bağırdı. Murat Varlık da "Biz hakkımızı, çoluk çocuğumuzun rızkını istiyoruz" şeklinde konuştu. Bazı pazarcılar ise polis aracını yumruklayarak tepki gösterdi. Polis tüm engellemelere rağmen Murat Varlık'ı polis aracına koyarak götürdü.

Esnaf ve polis birbirine girdi / GALERİ Yorumları