Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde tutuklu bir sanığa cezaevi aracında jandarma tarafından dayak atıldığı iddiası üzerine arbede yaşandı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Trak'ın yakınları Trak'a bir uzman çavuş tarafından kötü muamele edildiği ve elleri kelepçeliyken dövüldüğü iddiasıyla tepki gösterdi.
Adliye kapısında bekleyenler içinde yer alan ve Trak'la birlikte yargılandığı öğrenilen tutuksuz sanık Remzi Düzgün ile Trak'ın bir yakını, polis bariyerlerinden atlayarak bahçede bulunan cezaevi aracı içine girdi. Şahıslara, jandarma erleri müdahale etti. Müdahale sırasında biber gazına maruz kaldıkları iddia edilen 2 kişi, jandarma ve adliyede görevli polisler tarafından bahçe dışına çıkarıldılar. Bu duruma tepki gösteren sanık yakınları ile polisler arasında da bir süre arbede yaşandı.
Çevik kuvvet ekipleri, tepki gösteren vatandaşları uzaklaştırarak, aracın bulunduğu yerde barikat kurdu.
Gazetecilere bilgi veren sanık babası İsmail Trak ve yakınları, Trak'ın kötü muameleye maruz kaldığını öne sürdü. Oğluna jopla vurulduğunu iddia eden Trak, Kandıra F Tipi Cezaevi'ndeki sorumlularla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söylerken baygınlık geçirdi.
Davanın tutuksuz sanıklarından Remzi Düzgün ise, "Mehmet Ali Trak'a vurulduğunu görünce dayanamadım. Cezaevi aracına girdim.Cezaevi aracın içerisinde elleri arkadan kelepçeli Mehmet Ali Trak'ın uzman çavuş tarafından dövüldüğünü gördüm. Sonra içeride gaz sıktılar ve bana da vurdular" diyerek alnını gösterdi.