Haliç'te, bindiği kanonun ters dönmesi üzerine boğularak ölen lise öğrencisi 17 yaşındaki öğrencinin cenazesi memleketine gönderildi.
Haliç'te, 2 Fransız kadın öğretmenle birlikte bindiği kanonun ters dönmesi üzerine boğularak ölen lise öğrencisi 17 yaşındaki Burak Eryılmaz'ın, dün akşam karne tatilini geçirmek için gideceği memleketi Tokat'a bugün cenazesi gönderildi.
Dün yaşanan olayda, Tarabya'daki bir okulda öğretmenlik yapan Türk asıllı Fransız vatandaşı Gönül Aydoğan (37) ile Fransız Laurance İncedayı (32), Kasımpaşa'daki bir kano kulübünde çaycılık yapan sara hastası Burak Eryılmaz (17) ile birlikte kano ile Haliç'e açılmış, bindikleri kano ters dönmüştü. Yüzme bilmeyen Eryılmaz boğularak hayatını kaybederken, 2 kadın, Deniz Polisi tarafından kurtarılmıştı. Olayın ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cenaze bugün Eryılmaz ailesine teslim edildi.
Beyoğlu Güner Akın Lisesi 3. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Burak Eryılmaz'ın, okuldan arta kalan zamanlarda ve tatil günlerinde kano kulübünde çaycılık yaptığı öğrenildi. Cuma günü karnesini alan Eryılmaz'ın, tatil için dün akşam saatlerinde memleketi Tokat'a gideceği belirtildi.
Gencin Halıcıoğlu'ndaki evinin önünde toplanan arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Gözyaşları içinde basın mensuplarına açıklama yapan baba Mustafa Eryılmaz da, "Ben onlara 'oğlumu denize çıkarmayın' dedim. Oğluma da 'sakın denize çıkma' diye tembih ettim. Ama beni dinlemediler. Oradaki yetkililer bana söz verdi. Yavrumu kaybettim. Onu dün akşam Tokat'a gönderecektim. Ama şimdi cenazesini gönderiyorum" dedi.
Burak Eryılmaz'ın Tokat'ın Niksar ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.