Tarsus'ta kaybolan balıkçılar aranıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-31-2011 (18:08)   Son Mesaj: 01-31-2011 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 711  

01-31-2011

Tarsus'ta kaybolan balıkçılar aranıyor

Tarsus'ta kaybolan balıkçılar aranıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 1 yıl önce balık avlamak için denize açıldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 2 balıkçıdan Aydın Öztürk'ün (42) ailesi, olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyor.

Öztürk'ün kardeşi Ali Öztürk (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin ve arkadaşının bir yıldır kayıp olduğunu ve geçen süre içerisinde olumlu olumsuz hiçbir haber alamadıklarını söyledi.
    Yakınlarının artık bir an önce ''ölü ya da diri'' şekilde bulunmasını isteyen Öztürk, konunun aydınlatılması amacıyla TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna da başvurduklarını belirterek, şunları söyledi:

''Tam 1 yıl oldu. Bu konuyla ilgili nereye başvurduysak sonuç alamadık. Bütün yetkililere seslenmek istiyorum, biz artık bu konunun aydınlatılmasını istiyoruz. Yakınlarımızın ölüsü ya da dirisinin bulunmasını istiyoruz. Olayın ardından 1 yıl geçmesine rağmen olumlu ya da olumsuz hiç bir haber yok. Yetkililerden ricam bu konuyla ilgili ellerinden ne geliyorsa yapmalarıdır.''

Olayın ardından bulunan teknede yaptıkları incelemede kurşun deliğine benzer bir iz bulduklarını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

''Bunun tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduk ve bunun üzerine Adana Kriminal Polis Laboratuvarında inceleme yapıldı. Gelen ekspertiz raporunda 'Fiziksel ve kimyasal metotlarla yapılan incelemede teknede 1,5 santimetre çapında bir saçma tanesi giriş deliğinin mevcut olduğu görülmüştür. Söz konusu bir adet saçma tanesi deliğinin, dış taraftan ateşli bir silah ile yapılan uzak atış sonucu meydana gelmiş olduğu fikir ve kanaatine varılmıştır' diye rapor hazırlandı. Bu rapordan sonra kafamız daha da karışık ama soruların hiç biri aydınlatılmadı.''

Baba Mahmut Öztürk (81) ise ailece perişan olduklarını dile getirerek, ''Çok zor günler geçiriyoruz. Oğlum yaşıyor mu, yaşamıyor mu bilmiyorum. Oğlum bir yıldır kayıp. Çocuğumun ölüsü ya dirisinin bulunmasını istiyorum'' diye konuştu.

Tarsus'un Baharlı köyü sahil kesiminde 30 Ocak 2010'da balık avlamak için denize açılan 2 balıkçının tekneleri bir süre sonra sahile vurmuş, balıkçılar Aydın Öztürk ve 2 çocuk babası Nedim Balkış (33) kaybolmuştu.

Tarsus'ta kaybolan balıkçılar aranıyor Yorumları