Adana'da, kendisini aldattığını öne sürdüğü karısını tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Ekrem Demir (52), şikayetçiler Zafer, Ersin, Birol ve Dicle Demir ile Gülsel Koçaklı hazır bulundu.
Sanık Ekrem Demir, savunmasında, karısı Rubaşa Demir ile aralarında geçimsizlik olduğunu söyledi. Olay günü iftar yemeği yedikten sonra eşiyle aralarında tartışma çıktığını belirten Ekrem Demir, savunmasını şöyle sürdürdü:
''Aramızdaki sorunun halledilebilmesi için eşimin babasının bizi barıştırmasını istemiştim. Ancak eşim bunu kabul etmedi ve kendisinin başka biriyle olduğunu söyledi. Bazı eşyalarım kaybolmuştu. Karıma onları sorduğumda ise birlikte olduğu kişiye verdiğini söyledi. Hatta çizmelerimi bile aynı kişiye vermiş. Korkutmak için bana ait tabancayı çıkarıp ayaklarına doğrulttum ancak karım tabanca olan elimi tutup vurunca tabanca aniden patladı ve mermi karımın başına isabet etti. Polis merkezine gidip önce karımın intihar ettiğini söyledim ancak daha sonra vicdan azabı çekip gerçeği anlattım. Soruşturma aşamasında karımın olay sırasında kolumu tutup vurduğunu da olayın şokundan söylememiş olabilirim. Karımın kolumu tutup vurduğunu cezadan kurtulmak amacıyla söylemiyorum.''
Müştekiler Ersin, Birol, Dicle Demir ve Gülsel Koçaklı kardeşler ise olayı görmediklerini, ancak annelerini öldüren babalarından davacı olduklarını söylediler.
Müşteki Zafer Demir de daha önce ''Babam annemi sürekli dövüp şiddet uyguluyordu. Annemin başka birisiyle ilişkisi yoktu. Babam yalan söylüyor. Olay sırasında markete dondurma almaya gitmiştim. Eve döndüğümde annem kanlar içinde yatıyordu. Haber verdiğim komşularımız tarafından annem hastaneye götürüldü. Babam evimize bakmaz, sadece patates alır getirirdi. Annem evden çıkmazdı ki başkasıyla ilişkisi olsun. Babamdan şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum'' şeklinde ifade vermişti.
Mahkeme heyeti, otopsi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Geçen yıl Eylül ayında, Ova Mahallesi 44079. Sokak'ta ikamet eden Ekrem Demir, polis merkezine tabancasıyla giderek karısı Rubaşa Demir'in (43) intihar ettiğini öne sürmüş, ardından eşini öldürdüğünü itiraf etmişti.