Kağıthane'de düzenlenen operasyonda 13 milyon liralık sahte fatura ile 30 hayali şirkete ait kaşe ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Okmeydanı Perpa Ticaret Merkezi karşısındaki bir iş yerinde komisyon karşılığında sahte fatura kesildiği ihbarı üzerine harekete geçti.
İş yeri sahibi Murat A'yı (58) savcılık izniyle yaklaşık bir ay boyunca takibe alan polis, iş yerine operasyon düzenledi. 13 milyon liralık sahte fatura ile 30 hayali şirkete ait kaşe ve boş fatura bulunan iş yerinin sahibi Murat A. gözaltına alındı.
Kağıthane Asayiş Büro Amirliğinde sorgulanan Murat A'nın, zor durumdaki şirketlere sahte fatura sattığını ve karşılığında yüzde 5 komisyon aldığını itiraf ettiği öğrenildi.
Murat A'nın ifadesinde, ''Perpa'daki bazı şirketlere para karşılığı fatura satıyordum. Bugüne kadar kaç firmaya fatura kestiğimi hatırlamıyorum. Bu işi bir yıldır yapıyorum. Yeni yılda işler daha iyiydi. Yüzde 18'in içinden yüzde 5'ini ben alıyordum, diğer kısmı da faturayı alan firmalara kalıyordu'' dediği öğrenildi.
Ele geçirilen 13 milyon liralık sahte faturanın elektronik ve inşaat malzemeleri satan şirketlere verildiği de öğrenildi.
Murat A, emniyetteki işlemlerinin ardından Şişli Adliyesine sevk edildi.