İHL'lere polislik yolunu açan teklif alt komisyonda   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (14:56)   Son Mesaj: 01-26-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

01-26-2011

İHL'lere polislik yolunu açan teklif alt komisyonda

İHL'lere polislik yolunu açan teklif alt komisyonda

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nun yaptığı toplantıda ÖSYM Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki kanun teklifleri birleştirilerek ele alındı.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu, Mehmet Sağlam başkanlığında toplandı.TBMM Milli Eğitim Komisyonu"nda görüşülen ÖSYM Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi alt komisyona havale edildi.

Komisyonda tekliflerle ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise özellikle son yıllarda yüksek öğretime olan talebin arttığını kaydetti. 2003 yılından bu yana bu talepleri karşılamak için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çubukçu, ÖSYM"nin yılda ortalama 40 sınav yaptığını ve bu sınavlara en az 5 milyon kişinin katıldığını söyledi. ÖSYM"nin müstakil bir kanunun bulunmadığını ifade eden Çubukçu, şunları söyledi:
    "Günümüzde ortaya çıkan bilgi ve iletişim teknolojilerinin sağladığı kolaylıklara rağmen, ÖSYM'nin tüm sınav organizasyonu, söz konusu teknolojik imkanlar kullanılmaksızın merkezi olarak yapılmaktadır. Bu durum, özellikle sınav güvenliğini tehlikeye düşürmektedir.

Sınavların ve yerleştirmelerin adil biçimde yapılması, sınav ve yerleştirmelerde kullanılan soruların ve verilere, hukuka aykırı şekilde erişimin önlenmesi ve veri güvenliğinin sağlanabilmesi için caydırıcı yaptırımların düzenlenmesi zorunluluğu bulunmaktadır."

İHL'lere polislik yolunu açan teklif alt komisyonda Yorumları