Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı bizi mutlu etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (14:38)   Son Mesaj: 01-26-2011 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 593  

01-26-2011

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı bizi mutlu etti

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı bizi mutlu etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlık sistemi ile ilgili açıklamaları konusunda, "Başkanlık sistemi ile ilgili çekincelerini dile getirmesi beni mutlu etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok geniş bir katılımla Anayasa değişikliklerini gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etmiş, bu da bizi mutlu etti" dedi.
    Kılıçdaroğlu, Ankara Sanayi Odası'nda düzenlenen ASO Meclis toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün Strazburg dönüşündeki açıklamalarının sorulması üzerine, Gül'ün başkanlık sistemi ile ilgili çekincelerini dile getirmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Ama isterdik ki, son değişiklikler gerçekleşmeden önce Cumhurbaşkanı bu dileklerini o zaman getirseydi. Bu biz daha da mutlu ederdi" dedi.

Süheyl Batum hakkında çıkan haberlerin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın 'Seçim barajı düşerse ekonomik istikrarda bozulur' şeklindeki açıklamasını sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan ekonomi bilmediği için bunu anlamıyor.

Ekonomi bilseydi en büyük istikrar önlemlerinin koalisyon hükümetleri döneminde, en ciddi anayasa değişikliklerinin koalisyon hükümetleri döneminde olduğunu bilirdi. Seçim barajı elbette düşmelidir. Hem AB yolunda adım atıyorsunuz, hem de yüzde 10'luk bir seçim barajı uyguluyorsunuz. Hangi AB ülkesinde böyle bir baraj vardır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı bizi mutlu etti Yorumları