TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başkanlık sistemi ve yeni anayasayla ilgili açıklamalarına ''Cumhurbaşkanımız gibi düşünüyorum'' diye destek verdi.
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Başkanlık sistemi ve yeni anayasayla ilgili açıklamalarına destek vererek, "Doğrusu her iki konuda da Sayın Cumhurbaşkanımız gibi düşünüyorum" diye konuştu.
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, eski milletvekillerinden Hüseyin Atmaca için Meclis"te düzenlenen cenaze töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Başkanlık Sistemi ve yeni anayasa konusundaki açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine, "Her iki konuyla da ilgili daha önce çeşitli vesilelerle ben de görüşlerimi açıklamıştım. Doğrusu her iki konuda da Sayın Cumhurbaşkanımız gibi düşünüyorum" dedi. Şahin bir gazetecinin "Sayın Cumhurbaşkanı Başkanlık sisteminin daha çok tartışılması gerektiğini ifade etti. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şu karşılığı verdi:
"Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği başkanlık sistemiyle ilgili "avantajları da var, dezavantajları da var" ifadesini bende bundan bir süre önce aynen kullandığımı hatırlıyorum. Bu konudaki düşüncemiz ve görüşümüz Sayın Cumhurbaşkanımız ile örtüşüyor. Tabi ki yeni bir Anayasa çok geniş bir mutabakatla hazırlanmalı. Zaten hepimizin temel arzusudur. Bu oluşmuyorsa yeni bir Anayasa yapmaktan vaz mı geçeceğiz? Tabi ki bunu zorlayacağız. Mümkün olduğu kadar geniş bir mutabakatla Anayasa yapılmasını temin etmek ve tabi ki mufassal olması adeta bir tüzük gibi değil gerçekten üstün hukuk normu niteliğine sahip bir metin olması düşüncesini de Sayın Cumhurbaşkanımızın paylaşıyorum.