CHP İstanbul İl Başkanlığı için adı geçen Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil siyasete girmekte çok kararlı. Kotil, adaylık için aklında olmayan bir yer gündeme gelince Erdoğan'ı düşündü heyecanını dışa vurdu...
Sabah Gazetesi'nden Sevilay Yükselir'e konuşan Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil, CHP'den milletvekili adayı olabileceğini söyledi. Kotil Rize'den aday olması gibi bir durum hatırlatılınca, "Hemşehrim olan Başbakan'ın memleketinden aday olmak bende heyecan yaratır" dedi.
Sarıgül'le evliyken neden siyaset yapmadığı sorusunu, "Kendim bir şeyler yapmayı çok isterdim ama böyle bir şansım yoktu.Çünkü bir evde ancak bir kişi siyaset yapabilir. Sarıgül'ün eşi milletvekili adayı olabilir miydi? Olamazdı! Ama şimdi olabilir." diye cevaplayan Kotil, Berhan Şimşek'ten boşalan CHP İstanbul İl Başkanlığına atanmayı kıl payı kaçırdığını kaydetti.
Kotil, Sevilay Yükselir'in "CHP Karadeniz'e güçlü adaylar arıyor. Baba ocağı Rize'den aday olmanız konusunda teklif gelirse ne cevap verirsiniz?" sorusuna "Hiç düşünmedim bunu. Ama neden olmasın? Hemşehrim olan Başbakan'ın memleketinden aday olmak bende heyecan yaratır" cevabını verdi.
Aylin Kotil'in tek sıkıntısının resmen boşanmış olmasına rağmen, hâlâ adının eski eşi Mustafa Sarıgül'le anılıyor olması olduğunun kaydeden Sevilay Yükselir, CHP'nin yeni siyaset yüzlerinden Kotil'in şu notunu yazısının sonu düştü: "Kamuoyundan ricam beni ben olarak değerlendirmeleri. Unutulmamalı ki, bu ülkede her bireyin siyaset yapma hakkı olduğu kadar Aylin Kotil'in de siyaset yapma hakkı vardır! Ben bir bireyim. Ayakları yere basan, ekonomik özgürlüğü olan bir kadınım! Lütfen herkes benim siyasi kariyerime bu perspektiften baksın. Demokratik pencereden..."
Sevilay Yükselir'in yazısının özgün halini kaynağından okumak için tıklayınız