İlköğretim mezununa 6 bin lira kredi borcu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (21:57)   Son Mesaj: 01-25-2011 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 621  

01-25-2011

İlköğretim mezununa 6 bin lira kredi borcu

İlköğretim mezununa 6 bin lira kredi borcu

Manisa'nın Salihli ilçesinde ikamet eden ve ilkokul mezunu olan bir vatandaşa, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından öğrenim ve katkı kredi borcu bildirimi gönderildi.

Elazığ'a bağlı Harput Vergi Dairesi tarafından, Salihli'de ikamet eden ilkokul mezunu Necati Kılıç'a (31) 6 bin 209 lira tutarında borç bildiriminde bulunuldu.
    Adına düzenlenmiş olan tebligatı aldığında önce yanlış geldiğini düşündüğünü belirten Necati Kılıç, 1991 yılında Salihli'ye bağlı Burhan Köyü'ndeki ilkokuldan mezun olduğunu, o günden sonra bir daha okula gitmediğini söyledi. Tebligat geldiğinde önce isim benzerliği olabileceğini düşündüğünü ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tebligatın geldiği Harput Vergi Dairesi'ni aradığımda, yetkililer bana bu borcun Yüksek Öğrenim Kredisini geri ödemediğim için olduğunu söylediler. İlkokuldan sonra okula gitmediğim için yüksek öğrenim kredisi almam söz konusu değildir. Bu nedenle bu ödeme emrinin hatalı olarak düzenlendiğine inanıyorum. Bugüne kadar elime başka ödeme emri hiç geçmedi. 6 bin 209 liralık bu borç kağıdı ilk defa geldi. Bu yanlışın düzeltilmesi için dava açtım. Salihli'de görüştüğüm bazı yetkililer, bana konuyu çözmem için Ankara'ya gitmem gerektiğini söylediler. Benim başıma gelen bu türlü yanlışlıklar başkalarının başına gelmesin.''

AA

İlköğretim mezununa 6 bin lira kredi borcu Yorumları