Türkiye ile ABD arasında yeni işbirliği   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (20:23)   Son Mesaj: 01-25-2011 (20:23)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    01-25-2011

    Türkiye ile ABD arasında yeni işbirliği

    Türkiye ile ABD arasında yeni işbirliği


    Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresinin bir kuruluşu olan ''Invest in America'' arasında iyi niyet anlaşması imzalandı.

    Anlaşmaya, ABD Ticaret Bakanlığı piyasaya erişim ve uyumla ilgili işlerden sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Michael Camunez ile Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı imza koydu.
    ABD'li Bakan Yardımcısı Camunez, Başbakanlık Yatırım Ajansının merkez binasında düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, ortak hedef olan uluslararası doğrudan yatırımları çekmek amacıyla Yatırım Ajansı ile birlikte iyi niyet anlaşması imzalamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken, işbirliği ve ortaklığın devamını dilediklerini söyledi.

    Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Aycı ise, ABD'den gelen teknoloji ağırlıklı katma değer sağlayan yatırımların Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, ''Türkiye'nin genç ve nitelikli işgücü ile sunduğu maliyet avantajları yabancı yatırımcılara rekabet gücü kazandırıyor. İşbirliğimizi devam ettirmek ve geliştirmek konusundaki kararlılığımızı ortaya koyan bu anlaşmanın iki ülke için de verimli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz'' diye konuştu.

    Anlaşmaya göre taraflar, karşılıklı yatırım fırsatları ve bilgi arayışı içinde olan mevcut ve potansiyel yatırımcılara ''ana temas noktası'' olarak hizmet verecekler. Taraflar ayrıca, ülkelerindeki yatırımcıların, diğer ülkedeki yatırım ve sektör yetkilileriyle görüşmelerine yardımcı olacaklar.




    Türkiye ile ABD arasında yeni işbirliği Yorumları