Hizbullah davası avukatından Yargıtay'a eleştiri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (15:54)   Son Mesaj: 01-25-2011 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    01-25-2011

    Hizbullah davası avukatından Yargıtay'a eleştiri

    Hizbullah davası avukatından Yargıtay'a eleştiri


    Hizbullah davası sanık avukatlarından, Sıtkı Zilan, Yargıtay’ın kendilerine duruşma tarihine ilişkin usulüne uygun herhangi bir tebligat yapmadığını, bu nedenle yarın ki duruşmaya katılmayacaklarını söyledi.

    Yargıtay 9. Ceza Dairesi, aralarında müebbet hapis cezası alan 16 sanığın da bulunduğu Hizbullah Ana Davası sanıkları hakkında yerel mahkemece verilen çeşitli cezalara ilişkin yapılan temyiz istemini yarın görüşecek. Sanık avukatlarından Sıtkı Zilan, Yargıtay"ın kendilerine duruşma tarihine ilişkin usulüne uygun herhangi bir tebligat yapmadığını, bu nedenle yarın ki duruşmaya katılmayacaklarını söyledi. Zilan, Yargıtay 9. Ceza Dairesi"ne de konuya ilişkin bir yazı göndereceklerini belirtti.
    Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Ceza Muhakemesi Kanunun tutukluk sürelerini belirleyen 102. maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından tutukluluk süresi 10 yılı geçen Hizbullah sanıklarına ilişkin çok tartışılan bir karar vermesiyle tutuklu bulunan sanıkları tahliye etti.

    Daire, sanıkların tahliyesine hükmederken, yurt dışına çıkmalarını yasaklayarak bu kişilerin, adreslerine en yakın polis ya da jandarma karakoluna hergün düzenli biçimde bildirerek, adli kontrol altına alınmalarına da karar verdi.

    Ancak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, salıverilen sanıkların adli kontrole uymadıklarını ilgili Daireye bildirmiş, Daire de tahliye edilen sanıkların yeniden yakalanmasına hükmetti.

    -TEBLİGAT YAPILMADI-

    Hizbullah Ana Davası"nda yerel mahkemece çeşitli cezalara çaptırılan sanıklar mahkeme kararını temyiz ederken, Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yarın bu temyiz başvurusunu incelemeye alacak.

    Bu arada sanık avukatlarından Sıtkı Zilan, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kendilerine duruşmaya ilişkin herhangi bir tebligatta bulunmadığını ifade ederek, "Savcılık davaya ilişkin görüşünü bize yollamadı. Usulüne uygun resmi bir belge edinemedim. Duruşma gününü de ben gayri resmi öğrendim. 'Falan gün duruşmanız var' diye bana tebligat yapılmadı. Bir kısım arkadaşlara da Diyarbakır"daki bakanlık kalemi tarafından yapılmış ama hepsine değil. O da usulüne göre değil. Ama usulsüz bir tebligat yapıldıysa bilemem. Varsa da yarın dosya da çıkar. Ama henüz tebligat yapılmadı. Sanırım usul işlemlerine göre davranılmadığı için duruşma ertelenecek" dedi.




    Hizbullah davası avukatından Yargıtay'a eleştiri Yorumları