Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin meclis grubundaki konuşmasına Uğur Mumcu ile başladı. Erzurum ziyaretine değinen Kılıçdaroğlu Ak Parti'ye yüklendi ... CANLI
Uğur Mumcu'nu katilleri için devlet namus sözü vermişti devlet verdiği sözü tutmuş değil... Her sabah gazeteleri alırken Mumcu ne yazdı diye okurduk. Etkili ve yürekli olduğu için vuruldu.
Biz ona karşı yükümlülüğümüz yerine getiremedik. Halkın temiz duygularını sömürenleri ortaya koymuştu. Etnik siyasetçileri ve sahte Atatürkçüleri de ortaya koymuştu. Medyada yeni bir çığır açmıştı. O gücünü özgüveninde alıyordu. Kalemi susturuldu. O kalem hala yerde... O kalemi alıp bayraklaştırmak hepimizin görevi... Onun düşüncesini yüceltenlere selam olsun...
Geçen hafta Erzurum Denizli'ye gittik. Erzurum en güçsüz olduğumuz illerden ve uzun zamandır oy alamıyoruz. Orada el kaldıran yurttaş sayısı çok azdı ama bu gidişimde çok ciddi bir kıpırdanma gördüm. Sıcak ilgi ile karşılaştım. Tüm Erzurumlulara teşekkür ediyorum..
Erzurum genliğimde doğunun parisi olarak adlandırılırdı. Erzurum gerçekten Erzurum'du. Koyunlaru kuzuları vardı dağlarında... Sorunlarını sordum... Yıllardır Erzurum'un sorununu dile getiren Ak Partili oldu mu? Birlikte düşünmemiz lazım. Bir araya gelmemiz lazım. Yine onlara işsizlik yoksullar var diye söylediniz mi dedim? Bizi dinlemiyorlar dediler. Erzurum'un oyunu düşünüp vermesi lazım...
Erzurumlular icra dairelerinde geziyorlar... Erzurum bir şey vermemeye başladı yoksa neden göç olsun. Kim yaptı. 8 yıldır bu ülkeyi yönetenler yaptı. Şimdi gel Erzurumlunun haline bak? Bir şey daha var değerli arkadaşlar, uçaktan inerken siyah bulut görünüyor.
Bunun nedeni dağıtılan kalitesiz kömür... Neden Erzurum'a kalitesiz kömür veriyorsunuz... Doğalgaz var ilde yoksul ailelere neden doğal gaz verilmiyorda kömür veriliyor. harcanmayan doğalgaza 1 milyar 600 bin verdik. Kendi vatandaşımıza o gazı kullandırmadık.
Bunun siyasetteki yeri densizliktir. Kalitesiz kömürde bir de yolsuzluk yaptılar.. Torba Yasa'ya madde eklediler TTK'yı ihale yasasının dışında bıraktılar... Ankara'da yıllardır bekliyor o yozsuzluk davası... kanunla ortadan kaldıracaklar...
Kar yağışı olmadığı için ben bunlar bereketsiz demiştim. Tüm içtenliğimle söylüyorum Akp bereketsiz bir partidir. Bu ülkede emekliye birşey düşümüyor, esnaf ş,ikayetçi, çitftçi mutsuz ise bu parti bereketsiz partidir.
Denizli yaralar almış toparlanmaya çalışıyor. Denizli'deki 4 olan icra daire sayısı 9'a çıkmış... AKP döneminde icra dairesi sayısı kaça çıktı arkadaşlara çıkarın dedim... Gittiğimiz yerlerde tüm meslek odalarını ziyaret ediyoruz. CHP hakkında hangi kaygılarınız varsa bize sorun...
Açık yüreklilikle sorun diyoruz. Denizli Ticaret Odası'ndayken 1 trilyonluk yolsuzluğu sordu cevap veremediğimi söylüyor Başbakan... Ama aç onu izle al videoyu nasıl cevap vermişim... Biri kalktı sordu... Biz demokrasiye inanıyoruz... Bütün sorulara cevap vereceğiz dedik.
Ben o vatandaşa dedim ki bana sor cevapları da dinle dedim... AKP ile aramızda belirgin bir fark var. Görecek ki her vatandaşı ikna ederiz. Anlımız ak huzur içindeyiz... Sorular için teşekkür ettim... Tablonun diğer yüzü şu: Bazı medya Elazığ'da yolsuzluğunu yazdılar...
AKP'de temiz bir adam diyor ki bu kadar yolsuzluk olmaz diyor başvurular yapıyor... Ne oluyor? Sonra dayakla hastanelik oluyor... Şimdi Başbakana sesleniyorum. o düzgün adamı çağır sor o elazığ'da neler oluyor... Çağırıp dinlemezse yolsuzlukların ortağı Erdoğan'dır diyeceğim...
Elazığ Belediye'de 56 ay için 6 pikap kiralanıyor... Satın alırsanız 40 bin lira kiralarsanız 1 milyon dolar... Kimden satın alıyor... Sen devletin kaynakları çar çur edilirken bana nasıl kaynak soruyorsun... Bakan soruşturma izni vermedi. Ahlaklı bakan güzel bakan neden izin vermedin... Kayseri olayı... Sanıyorlar ki biz unuttuk... Savcının yapması gerkeenleri biz yaptık...
Hukuk görevini anamuhalefet yapıyor. Dosyayı verdik sonuna kadar takip edeceğiz... Sen bu el defterini görmüyorsun... Gözlerin mi görmüyor, Talimat mı aldın... Sen o kararı verdikten sonra eşini orada işe başlattın... Biz kul hakkı yiyenlerin takipçisi olacağız... Biz herkesin inancına saygı gösteririz. Herkese soru sorma hakkı tanırız...
Bir AKP'li vekil istifa etti. Ben bu istifa dilekçesine dikkat çekeyim.. başbakan politikası ile halkı bölüyor diyor... Baykal Erdoğan'a bölücü demişti. Şimdi kendi vekilleri diyor... Zaten bölüyor... Zaten kutuğlaştırıyor milleti Başbakan... Habur'da açılan yara derinleşecek diye devam ediyor vekil... Uzun süredir dile getirdim ama başaramadım diyor... AKP'nin bölücülüğü bilinen bir gerçek
Ortak paydamız teröre karşı durmak demektir. 30 yıldır aynı mücadeleyi durdurmak için çalıştık. Biz teröristlerle el elesiniz deyince şerefisiz dediler... Biz görüşmüyoruz... Kim görüşüyor devlet... Sen kimsin peki... Terör sorun çözmez toplumu ayrıştırır dedik. Hizbullah ve Güneydoğu'da böyle bir algı var dediğim zaman Başbakan esti üfürdü... Ben sakinliğimiz bozmadım... Cevabı esk,şehir'den gönderdim... Ruh halini beğenmiyorum doktora gitsin dedim... Müslüman adam inançlı ahlaklı adam küfür eder mi? Ediyor... Senin vekillerin Batman'da Hizbullah'ın derneğine gittiler mi gitmediler mi? Polis dernekleri basıyor... O kaçakları kim bıraktı... Şimdi yine küfredecek etse de hiçbir şey diyemeyeceğim... Başbakan Hizbullah'a neden terör örgütü demiyor... Domuzbağı ile öldürmek üstünde yemek yemek hangi terör örgütünde vardır... Ne kadar edersen et ben senin maskeni indirieceğim... AKP normal bir siyasal parti değil... Demokrasiyi içselleştirmiş bir parti değil... AKP demokrasi bağlamında yetişip onu yok etmeye çalışan bir partidir... Her şeyi zamanlamaya bırakıp taktiklerle gidip her şeyi yok etmeye çalışan bir partidir... O açıdan AKP demokrasilerde olması gereken bir siyasal parti değil... Marjinal bir partidir...
ayrıntılar gelecek