2010-2011 eğitim öğretim yılının ilk yarısı Cuma günü sona ererken, Eğitim-Sen genel Başkanı Zübeyde Kılıç, karnesinde kötü not bulunan öğrencilere karşı velileri uyardı.
Yaklaşık 16 milyon öğrencinin karne alarak, yarıyıl tatiline çıkacak. Okula bu yıl başlayan 1 milyon 228 bin 511 çocuk da ilk kez karne ile tanışacak. 2010- 2011 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı ise, 14 Şubat 2011"de başlayacak.
-"PERFORMANS ÖDEVLERİ EZİYETE DÖNÜŞÜYOR"-
Sömestr öncesi tatilde yapılması gerekenleri ANKA"ya anlatan Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, tatilde öğrencilere verilen performans ödevlerini değerlendirdi. Kılıç performans ödevlerinin çocuğun seviyesine uygun olmadığını ve bu nedenle öğrenci için eziyete dönüştüğünü ifade ederek şöyle devam etti:
"Performans ödevleri eziyete dönüşüyor. Çünkü verilen ödevlerin pek çoğu öğrencinin yaş seviyesine uygun olmuyor. Öğrenci de bu noktadan ailesinden yardım alıyor ve bu zaman kaybına neden oluyor. Sonrasında da okul açılınca öğrenci kendi yapmadığı ödevi kendisi yapmış gibi öğretmenine sunuyor. Çocuğu okuldan uzaklaştırıp soğutacak ödevler yerine, yarıyıl tatilinde çocukların dinlenecekleri şekilde ortam sağlanmalıdır. Çocuğun gün içinde belli bir zaman ayırdığı veya yatmadan önce okuduğu başucu kitabı olmalıdır. Kitap seçilirken de çocuğun yaşı, seviyesi ve ilgi alanları ortak bir payda içinde değerlendirilmeli ve ona uygun kitaplar tercih edilmelidir. Aksi halde çocuk, kitaptan ve okumaktan soğuyabilir. Bu noktada veliler Eğitim-Sen"in 6 ay önce yayınladığı ilköğretim seviyesi öğrencileri için hazırlanmış Çocuk Kitapları Kataloğundan yararlanabilirler."
Kataloğun 3 yıl boyunca 500"e yakın öğretmen tarafından bilimsel verilerle incelendiğini belirten Kılıç, bunun Türkiye"de bir ilk olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı"nın hazırladığı 100 Temel Eser"e alternatif olarak yapıldığını söyledi.
-"VELİLER SAĞ DUYULU OLMALI"-
Karnesinde düşük ya da zayıf notu bulunan öğrencilerin velilerinin sağ duyulu davranmaları gerektiğine de vurgu yapan Kılıç, "Veliler çocuğun üstüne gitmemeli, gereksiz telkinler çocuğu okuldan ve dersten soğutabilir. Bunun yerine öğretmen veli işbirliği içinde olmalı ve çocuğun başarısız olmasına neden olan faktörleri ortadan kaldırmak için çalışmalılar" dedi.