Son günlerde tren rayları üzerinde 'gençlerin ölüm çılgınlığı' görüntüleri medyada yer alıyor. Biz görüntüleri 'ülkemizde de bunu deneyenler çıkabilir' endişesiyle yayınlamamıştık. Bugün haklı çıktık!
İki gündür gazete ve internet sitelerinde İngiltere'de yaşanan tren rayları üzerinde 'gençlerin ölüm çılgınlığı' görüntüleri yer alıyor.
Biz HABER 7 olarak bu görüntüleri sorumlu gazetecilik bilinci ve bizim gençlerimiz de özenebilir 'ülkemizde de bunu deneyenler çıkabilir' endişesiyle yayınlamayı uygun görmemiştik.
İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği bir haber endişemizde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu.
Bayrampaşa metro istasyonuna yakın bir noktada rayların üzerine yatan genç, cep telefonu ile korkunç marifetini görüntüledi.
Bir yandan hayatı ne kadar sevdiğini söyleyen çılgın gence, neden böyle bir şey yaptığı soruldu. Çılgın gencin cevabı tehlikenin bir ileri ki aşamasının olduğunu da gözler önüne serdi: "Farklılık olsun diye böyle bir şey denedim. Hayatın monotonluğundan sıkıldım. Bir daha yapar mıyım bilmiyorum ama bu kez de metronun üzerinde bir kaç durak gitmeyi denemek isterim".
Bu tür haberleri reyting uğruna yayınlayan medya bu çılgın denemelerin birinde yaşanacak bir olumsuzluğu ya da ölümün sorumluluğunu üstlenebilcek mi?
Biz HABER 7 ailesi olarak medyada yer bulan bu tür haberlerin insanları özendirme gibi bir tehlike taşıdığını da göz önünde bulundurarak bilinçli habercilik yapmaya devam edeceğimizi siz değerli okuyucumuzla paylaşmak isteriz.
İLK OLARAK İNGİLİZ GENCİN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞIM SİTESİNDE ÇIKTI
İlk olarak yayınlanan görüntülerde de 20 yaşlarında olduğu tahmin edilen İngiliz genç, tren raylarında yatıyor ve trenin üzerinden geçmesini bekliyor. Gergin bekleyiş trenin sesiyle sona eriyor.
Tren üzerinden geçtikten sonra hayatta kaldığına inanamayan genç, ayaklarının yerinde olup olmadığını kontrol ettikten sonra toparlanıyor.