DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, "Cumhuriyetin kurucusu olan parti Mesut Yılmaz'dan bile medet umar hale geldiyse Süleyman Demirel'i de katsınlar Cumhuriyet Halk Partisi'ne, tam olsun" dedi.
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, Bursa ziyaretinde ilginç açıklamalarda bulundu. DSP Bursa il binasında bir basın toplantısı düzenleyen Aksakal, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Gazetecilerin, 'DSP Genel Başkanı Masum Türker'in CHP tarafından aday gösterilmesi' gibi bir söylentiyi hatırlatması üzerine Önder Aksakal, "İlk defa sizden burada duyuyorum, Sayın Türker'in böyle bir konu ile muhatap olduğunu. Ama bu gün gazetelerde eski genel başkanımız hakkında böyle bir şey duydum. Artık biraz önce söylediğimiz gibi Cumhuriyetin kurucusu olan parti artık kendine güvenemez hale gelmiş ve Mesut Yılmaz'dan bile medet umar hale geldiyse onun katılımı ile cumhuriyeti koruyup kollayabileceğini düşünüyorsa, buradan benim bir önerim daha olacak. Süleyman Demirel'i de katsınlar Cumhuriyet Halk Partisi'ne, tam olsun" ifadesini kullandı.
Cumhuriyeti kendilerinin koruyup kollayacağını aktaran Önder Aksakal, bunun için kendi bayrakları altında girecekleri seçimlerde her evden bir oy istedi. Basın toplantısına DSP Bursa İl Başkanı Murat Özbilge ve partililer katıldı.
Yeni Akit