Minik Kübra'nın ailesine yardım yağıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-21-2011 (18:07)   Son Mesaj: 01-21-2011 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 572  

01-21-2011

Minik Kübra'nın ailesine yardım yağıyor

Minik Kübra'nın ailesine yardım yağıyor

Samsun'da 'beslenme yetersizliği' yüzünden 2.5 aylık bebekleri öldüğü ileri sürülen aileye Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağıyor.

Tekkeköy ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden 31 yaşındaki Murat ve 24 yaşındaki Necla Bakırcı çiftinin 2.5 aylık kızları Kübra Nazar Bakırcı'nın 'beslenme yetersizliği yüzünden hayatını kaybettiği' haberleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Virane bir evde 13 yaşında Tolga, 2 yaşındaki Kumru ve 4 yaşındaki Mirali adlı çocukları ile hayat mücadelesi verip açlık ve sefalet içinde yaşayan aileye yardım yağıyor. Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Bakırcı ailesinin içinde bulunduğu virane evin yıkılarak yerine yenisini yaptırmak için talimat verdiği ve evin yıkımına başlandığı öğrenildi.
    Baba Murat Bakırcı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlara teşekkür etti. İşadamı Galip Öztürk'ün eski evi yıktırıp yerine yenisini yaptıracağını belirterek sevincini dile getiren Murat Bakırcı, "Allah razı olsun. Duyarlı insanlar yardıma koştu. Şuan yeni evin yapılması için eskisi yıkılıyor. Ancak, bu evin tapusu yok. Yarın bizi buradan uzaklaştırdıkları zaman yine ortada kalacağız. Ayrıca, gelen yardımlar sayesinde çocuklarım sıcak yemek gördü. İş kazası geçirdiğim için sağ bacağım bilekten kesik. Bacağımın yeniden kesilip tedavi olmam gerekiyor ancak, imkanımız yok. Çalışamıyorum. Bu yüzden çocuklarıma sürekli sıcak aş sağlamak için bir maaş ya da emekli maaşına ihtiyacımız var" dedi.

Anne Necla Bakırcı ise kendilerine yardımda bulunan duyarlı vatandaşlara teşekkür ederek, eşinin sürekli gelir sahibi olması için yardım beklediklerini ifade etti.

Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Selim Gökçen, Bakırcı ailesini ziyaret etti. Başkan Gökçen, ailenin çok zor durumda olduğunu belirterek, "Burada diğer aileler de aynı sıkıntı içindeler. Evlerinin önünden dere yatağı geçiyor ve içi pislik dolu. Devletin burada yaşayan vatandaşlara sahip çıkıp acil olarak TOKİ konutları yapmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Selim Gökçek, Türkiye'nin dört bir yanından Roman Federasyonları ve derneklerinin aileyi görmek için Samsun'a geleceğini ve yardımda bulunacaklarını ifade etti.

Minik Kübra'nın ailesine yardım yağıyor Yorumları