Diyarbakırlı küçük 101 Gaffar Okkan Hendek yolcusu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-21-2011 (15:56)   Son Mesaj: 01-21-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 657  

01-21-2011

Diyarbakırlı küçük 101 Gaffar Okkan Hendek yolcusu

Diyarbakırlı küçük 101 Gaffar Okkan Hendek yolcusu

Diyarbakır'da 2001 yılında şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'a duyulan sevgi nedeniyle ''Ali Gaffar'' ismi verilen 101 çocuk ilk kez bu yıl ismini taşıdıkları şehit emniyet müdürünü mezarı başında anacak.

Ölümünün 10. yıl dönümü nedeniyle Hendek Belediyesi'nce hazırlanan ve Diyarbakır Valiliği'nce desteklenen ''Gönül Yolculuğu- Şehit Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi'' projesi kapsamında, Diyarbakır'da ''Ali Gaffar'' ve ''Ali Gaffar Okkan'' ismini taşıyan çocuklar aileleri ve öğretmenleriyle birlikte Hendek'e gitmek için hazırlıklarını sürdürüyor.
    İl Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 arkadaşının 24 Ocak 2001'de şehit edildiğini hatırlatarak, o tarihte Diyarbakır halkının yüreğine bir ateş düştüğünü söyledi.

Halkın Ali Gaffar Okkan'a duyduğu sevginin bir yansıması olarak o dönem doğan çocuklarına 'Ali Gaffar ismini verdiğini ifade eden Toman, şunları söyledi:

''O tarihte tüm Diyarbakır ağlayarak cenaze törenine katılmış, şehidimizi memleketi Hendek'e uğurlamıştı. Akabinde de çocuklarına şehidimizin ismini vermek suretiyle bu hissiyatını ebedi ve sürekli kılmak istemişti. Bu şekilde Diyarbakır'da şehidimizin isminin verildiği 127 çocuğumuz var. Birçoğu okul çağında olmadığı ve öz bakıma ihtiyaçları bulunduğu için geziye bu yıl katılamayacak. Hazırlanan projeye bu yıl ilk kez 101 çocuğumuz katılıyor. Önümüzdeki süreçte anma programına çocuklarımızın tamamını göndermeyi arzu ediyoruz. Halka yürekten sevgi ile yaklaşıldığında halkın da bunu nasıl sahiplendiğinin bir fotoğrafıdır bu. Çocuklarımızın bu fotoğrafı tüm Türkiye'ye anlamlı bir mesajdır. Program kapsamında 23 Ocak Pazar günü özel uçakla İstanbul'a uğurlayacağımız çocuklarımız Diyarbakır eski Valisi olan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret edecek. Daha sonra Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Miniatürk'ü gezecek ve boğaz turu yapacak. Şehit Ali Gaffar Okkan'ın ölüm yıl dönümü olan 24 Ocak Pazartesi günü mezarı başında yapılacak olan anma programına katılacak.

25 Ocak'ta ise Anıtkabir'i ziyaret edecekler. 101 Ali Gaffar bu gezi kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve son olarak TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile görüşme fırsatı bulacak. Bu tablo en canlı ve en diri şekilde tüm Türk ve dünya kamuoyuna gösterilmiş olacak.''

Toman, hazırlanan projenin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirterek, Hendek Belediyesi'ne Diyarbakır halkının kadirşinaslığını tüm kamuoyuna gösterme fırsatı verdiği için teşekkür etti.

-''ONA SARILAMADIM, OĞLUMA SARILARAK AVUNUYORUM''-

Velilerden Ayşe Gönül, oğluna Ali Gaffar ismini verdiğini, oğlunun şehit emniyet müdürü Okkan'ın ismini taşımasından onur duyduğunu söyledi.

Oğlunun da Okkan'ın özelliklerini taşımasını çok istediğini ifade eden Gönül, ''O hakikaten çok iyi bir insandı. Hem mesleki hem insani açıdan mükemmel birisiydi. Onun olmayışı yalnız Diyarbakır için değil, emin olun Türkiye için de büyük kayıp. Okkan şehit olduktan 12 gün sonra oğlum dünyaya geldi. Oğluma ismini vererek onu yaşatmak istedik. Rahmetli olmasaydı oğlumun kirvesi olmasını isteyecektik. Kısmet böyleymiş. Kendi gitti ismi bizde kaldı. Bu geziyi duyduğumuzda çok heyecanlandık. Bana göre geç kalınmış bir organizasyon. Her 24 Ocak'ta şehit edildiği yere bırakılan bir çiçekle onu anmak inanın beni çok üzüyordu. Çok heyecanlıyız'' dedi.

Gaffar Okkan Gönül de adını çok sevilen şehit emniyet müdüründen aldığı için mutluluk duyduğunu ve kendisine bu ismi veren annesine teşekkür etti.

Hendek'e gitmek için sabırsızlandığını ifade eden Gönül, büyüdüğünde polis olmak istediğini söyledi.

Veli Yakup Tuna da Okkan'a duyduğu sevgi ve hayranlık nedeniyle oğluna ismini verdiğini anlattı. Tuna, ''Kişiliği, insanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin dört dörtlük bir emniyet müdürünü gördük burada. Bölgenin sıkıntılı günlerden geçtiği dönemlerde biz emniyetin ve polisin sıcaklığını şehidimizden gördük. Eskiden polis gördüğümüzde korkup kaçardık. Askere gittiğimiz zaman ağlardık. Aslında öyle değilmiş. Biz emniyetin, polisin sıcaklığını rahmetliden öğrendik. Eksikliği büyük. Oğluma şehidimizin ismini layık gördüm. Hatırasını evimde yaşatmak için oğluma Ali Gaffar ismini verdim. Keşke Okkan'ı da olsaydı. Ona sarılamadım ama oğluma sarılarak avunuyorum. Oğlumu onun gibi yetiştirmeye gayret ediyorum'' diye konuştu.

Diyarbakırlı küçük 101 Gaffar Okkan Hendek yolcusu Yorumları