Kübra'ya Deniz Feneri ulaşmış ama!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (19:04)   Son Mesaj: 01-20-2011 (19:04)    Cevap: 0    Gösterim: 735  

01-20-2011

Kübra'ya Deniz Feneri ulaşmış ama!

Kübra'ya Deniz Feneri ulaşmış ama!

Samsun'da besin yetersizliği sonucu ölen 2.5 aylık Kübra bebeğin ailesine Deniz Feneri tarafından bir dönem yardım eli uzatıldığı ortaya çıktı. Son dönem bazı ailelere ulaşamayan derneğin yardımı 2010 yılında kesilmiş.

2,5 aylık bebeklerini açlıktan kaybeden Samsun Tekkeköylü Bakırcı ailesi dün ve bütün gazetelerde ön sayfalarda ve haber bültenlerinde genişçe yer aldı. Deniz Feneri'nin, açlıktan ölen Kübra bebeğin ailesine, 3 yıl boyunca yardım ulaştırdığı ortaya çıktı. Bakırcı ailesinin, Deniz Feneri Derneği"nin kayıtlarında yer alan 550.000 aileden biri olduğu anlaşıldı.
    Samsun'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 2.5 aylık Kübra bebek yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti. Hastaneye kaldırılan bebeğin ölümünün besin yetersizliğinden kaynaklandığı açıklanmıştı.

Aile ile evlerinde yapılan röportajlarda, dikkat çeken ancak sözcüklere dökülmeyen, sorularda yerini alamayan bir ayrıntı vardı; evin duvarında Deniz Feneri"nin bu eve ulaştığının belgesi olan Deniz Feneri Logolu battaniye asılıydı. Pek çok fotoğraf karesine ve pek çok görüntüye girdi bu battaniye.

Deniz Feneri bu eve gitmiş, yardım götürmüş, aileye destek olmuştu ve verdiği battaniye evin duvarında yerini almıştı.

Deniz Feneri'nin aileye Mayıs 2007 ile Ocak 2010 tarihleri arasında çeşitli yardımlar yaptığı öğrenildi. Ailenin yardımları, Deniz Feneri"nin son dönemde bazı ailelere ulaşamaması nedeniyle 2010 yılının Ağustos ayında kesintiye uğradı.

Kübra'ya Deniz Feneri ulaşmış ama! Yorumları