Şişli'deki bir rezidansta iş adamı Fatih Edremit'in öldürülmesine ilişkin Hasan Heybetli ve Onur Özbizerdik'in aralarında bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan Onur Özbizerdik katıldı. Tutuklu sanık Hasan Heybetli'nin katılmadığı duruşmaya, tutuksuz sanık Bülent Zara da gelmedi.
Mahkeme Heyeti Başkanı Salih Öztürk, tutuklu sanık Hasan Heybetli'nin rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya getirilmediğine dair infaz koruma memurları tarafından düzenlenen tutanağı ve Heybetli'nin rahatsızlığına ilişkin Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin dün düzenlediği raporunu tutanağa yazdırdı.
Başkan Öztürk, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesinin 22 Aralık 2010 tarihli raporunda maktulün cilt altından alındığı bildirilen mermi çekirdeği üzerinde tespit edilen DNA profillerinin, sanıkların DNA profilleri ile uyum sağlamadıklarını bildirildiğini de tutanağa geçirdi.
Duruşmada söz alan katılan avukatı Gökçe Eraslan, sanıklardan Bülent Zara'nın duruşmadan vareste tutulması yönündeki karardan dönülerek, bu sanığın tutuklanmasını istedi.
Hasan Heybetli'nin avukatlarından Tuncay Sancakoğlu da müvekkilinin hastanede yattığını, refakatçi olarak da başkasına izin verilmediği için kendisinin yanında kaldığını belirterek, ''Dün 2 defa kalbi durdu. Esaslı bir bakıma ihtiyacı var. Bunun cezaevi koşullarında sağlanması mümkün değil. Sağlık durumuna rağmen ısrarla duruşmaya gelmek istedi. Müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum'' dedi.
Onur Özbizerdik'in avukatlarından Cengiz Kayıtmazer'in müvekkilinin tahliyesine yönelik istemi sırasında ''Bugün 20 Ocak 2011. 20 Ocak 1995'te Uğur Kılıç Uludağ'da öldürüldü. O gün Onur'u Uludağ'dan ben aldım ve ifadelerinde de söylediği gibi şok içindeydi'' şeklindeki konuşmasını Özbizerdik, ''Ağabey girme oraya'' diyerek kesti.
Söz alan Hasan Heybetli ve Onur Özbizerdik'in diğer avukatları da Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesinin raporu konusunda görüşlerini bildirdikten sonra müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.
Duruşmada daha sonra söz alan Onur Özbizerdik, geçen celse istemeden ağzından bazı sözler çıktığını belirterek, bunlar için hem Hasan Heybetli'den, hem de mahkemeden özür dilediğini söyledi.
Hasan Heybetli'nin babası Hüseyin Heybetli ile dedesi Dündar Kılıç'ın 60 yıllık dostlukları olduğunu, aileler arasında dostluğun halen devam ettiğini belirten Özbizerdik, 19 aydır süren tutukluğu nedeniyle artık dayanamadığını ve istem dışı şeyler söylediğini ifade etti.
Özbizerdik, ''Hasan Heybetli, geçen duruşmada beni dedem, aile büyüğümüz İsmail Hacısüleymanoğlu'na şikayet etti. Ben bu olayı yapmadım. Kendi yaptığım bir şeyi kimsenin üzerine atmam. Hele de böyle bir aile dostunun üzerine... Buna aile büyüklerimiz de izin vermez. Benim olay sırasındaki gömleğim uzun kollu. Üzerinde barut izi yok. Otele girerken üzerimde silah olmadığı belli. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum. Hasan ağabeyin esiri olarak 19 aydır yatıyorum. Ben sizin tutuklunuz olarak görmüyorum kendimi. Alacağı olsun. Adalet bekliyorum'' diye konuştu.
Özbizerdik ve Heybetli'nin tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca 22 Haziran 2009 tarihinde meydana gelen olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, İsmail Onur Özbizerdik, Hasan Heybetli ve Bülent Zara'nın ''kasten adam öldürmek'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.