Gazeteci, şair ve yazar Olcay Yazıcı anıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (09:58)   Son Mesaj: 01-20-2011 (09:58)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    01-20-2011

    Gazeteci, şair ve yazar Olcay Yazıcı anıldı

    Gazeteci, şair ve yazar Olcay Yazıcı anıldı


    Eylül ayında kalp krizi sonucu vefat eden gazeteci, şair ve yazar Olcay Yazıcı için Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde anma töreni düzenlendi.

    Etkinlikte konuşan şair Bestami Yazgan, katılanlara vefalarından dolayı teşekkür ederek, Yazıcı ile yıllarca beraber olduklarını, yolculuk yaptıklarını, edebiyat sohbetlerine katıldıklarını söyledi.

    Yazıcı'nın gördüğü bir yanlışlığı, yapanın yüzüne söyleyecek kadar mert olduğunu belirten Yazgan, kimsenin arkasından konuşmayacak kadar da değerli olduğunu ifade etti. Yazgan, ''Yazıcı'nın şiirlerinde gerçekten soylu bir ilham vardı. Şiirleri titizlikle oluşturulmuş bir ustalık örneğiydi. Onun ölümünden çıkaracağımız ders, değerlerimizin kıymetini onları kaybetmeden bilmektir'' diye konuştu. Şair Ekrem Kaftan da Yazıcı'nın ölümüne alışamadığını ve her an onu görecekmiş gibi hissettiğini belirterek, Yazıcı ile yıllarca aynı odada kaldığını anlattı. Kaftan, şairin hala basılmamış çalışmaları olduğuna işaret ederek, bunların en kısa zamanda kitap olarak basılmasını arzu ettiğini kaydetti. Etkinlikte, ''Meçhul Kaptan'' olarak bilinen radyo programı yapımcısı Niyazi Gedik de Yazıcı'nın şiirlerini seslendirdi.

    Milli Gazete




    Gazeteci, şair ve yazar Olcay Yazıcı anıldı Yorumları