''Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk'' iddialarıyla ilgili 45 kişinin yargılanmasına devam edildi.
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.
Sanık iş adamı Faik Yavuz, Ankara Ticaret Borsası Başkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığında çeşitli görevlerde bulunduğunu anımsattı. Bu nedenle senelik 1 milyar liralık bir bütçeyi kontrol ettiğini belirten Yavuz, ancak sahip olduğu kariyeri, hiçbir yerde ve zamanda kullanmadığını söyledi.
Firmasının, kurban kesimi sırasında, sadece Mehmetçik Vakfının Ankara Şubesi ile çalıştığını ifade eden Yavuz, bunun dışında herhangi bir iş almadığını kaydetti. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamasını kabul etmediğini belirten Yavuz, ''Kiminle örgüt kurmuşum merak ediyorum. Bizi kurbana kurban ettiler'' dedi.
İhaleye girdiği işlerdeki belgelerin tam olduğunu savunan Yavuz, ''ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, rüşvet vermek ve belgede sahtecilik'' suçlamalarını kabul etmediğini ifade etti.
Yavuz'un oğlu sanık Özkan Yavuz ise Kurban Bayramı sırasındaki kesimler esnasında görevlendirilecek noter çalışanlarını bulduğunu, bu kişilerle 3 gün boyunca kesimleri denetlemeleri için anlaştığını belirtti.
Bu nedenle iki noter görevlisine 3 gün için toplam 2 bin lira ödeme yapmak üzere anlaştıklarını kaydeden Özkan Yavuz, sonuç olarak 6 bin 500 lira noter masrafı olarak resmi ödeme, 2 bin lira da söz konusu kişiler için yevmiye parası verdiğini söyledi.
Yavuz, ''Herhangi bir şekilde sahte belge düzenlenmesi için noter görevlilerine rüşvet vermedim. Kaldı ki biz ihaledeki yükümlülükleri yerine getirdik. Bu nedenle sahte belge düzenlemeye ihtiyacımız yoktu'' diye konuştu.
Ankara 20. Noteri Başkatibi olduğunu belirten sanık Gürsel Ünal ile Ankara 54. Noteriliğinden emekli olduğunu kaydeden sanık Selçuk Güngör de ifadelerinde, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme Heyeti, duruşmaya, öğleden sonra devam edilmek üzere ara verdi.