!['Türkiye'de 70 bin süper beyin var'](http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/-Turkiye-de-70-bin-super-beyin-var--hn5.jpg)
TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Anlağan, yurtdışında yaşayan çok sayıda yerli bilim insanımızın ülkeye dönmeye başladığını belirterek ''Yaklaşık olarak 70 bin süper beynimiz'' var dedi.
Nesrullah Sonay'ın haberi
Üniversitelerde çalışan her 3 akademisyenden 1'inin bilimsel araştırmalar yürüttüğünü ifade eden Anlağan, "Yaklaşık olarak 70 bin süper beynimiz var. Gelişmiş ülkelerle yarışabilmemiz için bu sayı 200 bine çıkmalı" dedi.
Yuvaya dönüyorlar
Anlağan, TÜBİTAK'ın başlatmış olduğu geri dönüş programlarına yerli araştırmacıların yoğun ilgi gösterdiğini, birçok araştırmacının ülkesine dönüp çalışmalarını burada yapmak istediğini söyledi. Son 6 yıl içinde bilim alanında Türkiye'de önemli gelişmelerin olduğuna dikkat çeken Anlağan, "Eğer 5-6 yıl daha AR-GE'ye yapılan destek devam ederse Türk bilimi yakın bir zamanda çok önemli seviyeye gelerek bu alanda çok ilerde olan ülkelerle yarışacak seviyede olacak" dedi.
Bugün