Ankara Gazi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli birimlerde istihdam edilmek üzere profesör, doçent ve yardımcı doçent alımında bulunacak.
Söz konusu üniversitelerin öğretim elemanı alımına ilişkin duyuruları, 15 Ocak Cumartesi günkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Duyurulara göre Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü, 16 profesör ve 24 doçent alacak.
Adaylar başvurularını 15 gün içinde şahsen, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne yapacak. Posta ile yapılacak olan müracaatlar kabul edilmeyecek.
Alınacak olan öğretim üyelerinin görev yapacağı okullar ve ünvanları şöyle:
''Tıp Fakültesi: kulak burun boğaz, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları, göz hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, anesteziyoloji ve reanimasyon, deri ve zührevi hastalıkları (6 profesör, 8 doçent),
Orman fakültesi: silvi kültür (1 profesör, 1 doçent),
Mühendislik fakültesi: çevre teknolojileri, devreler sistemler, yapı malzemesi (1 profesör, 2 doçent),
Ziraat fakültesi: toprak bilimi, entomoloji, bahçe bitkileri, su ürünleri, tarımsal makine sistemleri, yemler ve hayvan besleme (8 profesör, 5 doçent),
Fen edebiyat fakültesi: hidrobiyoloji, genel fizik, anorganik kimya, fizikokimya, botanik, fiziki coğrafya, ortaçağ tarihi (1 profesör, 7 doçent),
İlahiyat fakültesi: Arap Dili ve Belagatı, İslam hukuku (2 doçent),
Beden eğitimi ve spor yüksekokulu: beden eğitimi ve spor öğretmenliği (1 doçent)''
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Ankara Gazi Üniversitesi 3 profesör, 1 doçent ve 14 yardımcı doçent alımında bulunacak.
Profesör ve doçent kadroları daimi statüde olacak.
Başvurular 15 gün içinde Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne şahsen yapılacak.
Yardımcı doçent kadrosuna, profesör ve doçentler, doçent kadrosuna da profesörler müracaat edemeyecek.
Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne alınacak olan öğretim elemanlarının görev yapacağı bölümler ve sayıları şöyle:
''Fen edebiyat fakültesi: arkeoloji, istatistik, kimya, Türk Halk Bilimi (1 doçent, 3 yardımcı doçent),
Gazi Eğitim fakültesi: ortaöğretim fen ve matematik alanları eğitimi güzel sanatlar eğitimi, özel eğitim, ilköğretim (11 yardımcı doçent),
İletişim fakültesi: gazetecilik (2 profesör),
Tıp fakültesi: cerrahi tıp bilimleri (1 profesör),